Terugblik netwerkbijeenkomst Mobiliteit en Vitaliteit bij PEC Zwolle

Vanuit de werkgeversaanpak Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle en Twente Mobiel organiseerden we vrijdag 15 maart de netwerkbijeenkomst over vitaliteit in relatie tot mobiliteit. Daarbij sloten we aan op de jaarlijkse vitaliteitsweek van PEC Zwolle. Vanuit een skybox namen we de aanwezige werkgevers mee in de wereld van vitaliteit en mobiliteit. We presenteerden de plannen voor het komende jaar en gaven voorbeelden van wat investeren in mobiliteitsplannen – en daarmee de vitaliteit verhogen – zo interessant maakt. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers die per fiets of per openbaar vervoer reizen gewicht verliezen en vitaler zijn. Dat levert voordelen op voor de arbeidsproductiviteit en vermindert het aantal ziektedagen.

Aankomende projecten
Tineke de Nooij, projectleider van de werkgeversaanpak regio Zwolle, besprak de mobiliteitsplannen voor komend jaar en specifiek de aankomende fietsprojecten.

* De probeerpool met e-bikes en highspeed-e-bikes
Bij interesse voor deze probeerpool kunt u zich melden bij K.Ruijs@overijssel.nl

* De fietsactie Fietsmaatjes
We gaan provincie-breed bestaande fietsers financieel belonen wanneer zij collega’s weten te werven die de overstap maken van auto naar fiets. En ook de automobilist die naar het werkt gaat fietsen krijgt een financiële beloning. Binnenkort starten we met de communicatie!

Vitaliteitsfietsquiz
Vervolgens was het tijd voor een kennistoets op het gebied van vitaliteit en mobiliteit. Mobiliteitsmakelaar Arnold Helfrich hield een quiz over trends en ontwikkelingen. Zo zijn alle deelnemers nu bekend met de term de ‘Dutch Reach’. Afsluitend gaf Arnold nog een presentatie over de fiscale mogelijkheden van fietsstimulering. Er zijn veel ‘smaken’ om medewerkers te verleiden meer te gaan fietsen. Financiering van deze maatregelen laten zich altijd makkelijk terugverdienen en kunnen zowel binnen als buiten de werkkostenregeling plaatsvinden. Als u hierover meer wilt weten, kunt u altijd contact met ons opnemen!

Twente weer op het hoogste niveau zien winnen
De uitslag van de aansluitende voetbalwedstrijd was 1-5 voor de bezoekers uit Twente. Het was een goede en sportieve pot voetbal. Vlak voor rust leken de dames van PEC Zwolle, mede dankzij de 12e vrouw,  de aansluitingstreffer te maken, maar na rust waren de Tukkers duidelijk sterker. Zo zagen we met zijn allen FC Twente weer eens op het hoogste niveau winnen.

Menu