GOAN! Nieuwe reis-app voor Twente gelanceerd

Reizigers in Twente kunnen binnenkort hun complete vervoer van deur tot deur plannen met behulp van de nieuwe reis-app GOAN! Gebruikers van de Regiotaxi kunnen er zelfs nu al mee aan de slag. GOAN is voor de circa 5500 reizigers in die doelgroep sinds gisteren actief. GOAN! is een nieuwe app voor reizen in Twente en is ontwikkeld door acht Twentse gemeenten.

Met de introductie van de nieuwe vervoersapplicatie loopt Twente landelijk voorop. GOAN! is het resultaat van een landelijk experiment. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en zeven regio’s in Nederland zijn daarbij betrokken. Binnen Twente nemen acht gemeenten aan het project deel, verenigd onder de vlag van de Moblity as a Servive (MaaS).

Brede campagne

‘We gaan in eerste instantie kijken hoe de Regiotaxi-gebruikers met de app gaan reizen’, aldus wethouder Anja Prins van Losser, voorzitter van MaaS Twente. ‘Later dit jaar starten we een brede campagne voor gebruik van de nieuwe reis-app door de overige Twentenaren.’

Alle gebruikers van de Regiotaxi in de gemeenten Twenterard, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen krijgen deze week een uitnodiging om GOAN! te downloaden. De nieuwe app biedt maatwerk voor iedere doelgroep, in het bijzonder reizigers met een beperking waarvoor de app in eerste instantie ook was bedoeld. Met behulp van GOAN! kunnen reizigers voortaan zelf kiezen hoe ze reizen. Dat kan met bus of trein, maar ook met deelfiets, deelscooter, AutoMoaatje, Regiotaxi of een combinatie van een of meer van deze mogelijkheden.

Invoering uitgesteld vanwege corona

Volgens Anja Prins zullen de ervaringen van de Regiotaxi-reizigers gebruikt worden om de app nog verder te verbeteren. De nieuwe applicatie is ontwikkeld door de firma’s Qarin en Tranzer. De introductie van GOAN! stond eigenlijk gepland voor vorig jaar, maar moest vanwege corona worden uitgesteld.

Bron: Herman Haverkate, Tubantia.

Menu