Wordt Enschede Fietsstad 2020?

Fietsstad 2020

Enschede is hard op weg om in 2020 een échte fietsstad te zijn. De gemeente investeert in goede en veilige fietsvoorzieningen.

Om te zorgen dat meer mensen vaker de fiets pakken zijn mooie fietspaden aangelegd, handige fietsnietjes en veilige en overdekte fietsstallingen geplaatst. Daarnaast is een geweldige fietssnelweg aangelegd die in april 2019 door de ANWB werd uitgeroepen tot de beste fietssnelweg van Nederland! Op 28 februari maakt de Fietsersbond bekend welke Nederlandse gemeente zich de komende twee jaar Fietsstad van Nederland mag noemen. Zou Enschede deze titel in de wacht slepen?

Een goed fietsklimaat stimuleren
Fietsstadverkiezing 2020 is een landelijke verkiezing om gemeenten in Nederland te stimuleren om hun fietsklimaat te bevorderen en om gemeenten met een goed fietsklimaat te belonen!

Fietsstadverkiezing
Fietsen. (Bijna) iedere Nederlander kan het, maar lang niet iedere Nederlander doet het regelmatig. En dat is jammer, want fietsen is plezierig, praktisch en gezond. We vinden dat elke fietser zich onbezorgd in het Nederlandse verkeer moet kunnen bewegen. Wij nemen daarom allerlei initiatieven om het fietsklimaat te verbeteren, zoals de Fietsstadverkiezing. Een beter fietsklimaat betekent dat het veiliger en fijner wordt voor fietsers, maar ook voor alle andere weggebruikers. De Fietsersbond zet zich in voor veilig en comfortabel fietsen en levert daarmee een bijdrage aan een leefbaar, gezond en actief Nederland én aan fietsgeluk voor iedereen.

Uitreiking Fietststad 2020
De verkiezing is inmiddels een vast beeld in het Nederlandse fietslandschap waar eens in de twee jaar een nieuwe gemeente wordt gekozen die deze eretitel mag dragen. Alle gemeenten in Nederland doen automatisch mee met de verkiezing.

De uitreiking van de titel vindt plaats op 28 februari 2020 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Menu