Webinar en bijeenkomst over e-fiets in zorg

Herkent u dit?
Een groot deel van uw medewerkers rijdt met de eigen auto naar cliënten. Door het hoge autogebruik en de vergoedingsregeling uit de CAO heeft u relatief hoge kosten voor het zakelijk verkeer. Wellicht ook voor het parkeren. U zou best deze kosten willen verminderen. Bovendien vindt u duurzaamheid en de gezondheid van uw medewerkers belangrijke aandachtspunten in uw beleid.

Autokilometers besparen met de e-fiets
Livio en Zorggroep Manna herkenden zich in dit beeld. Met ondersteuning van Twente Mobiel hebben beide organisaties met medewerkers een pilot van 8 maanden uitgevoerd. De elektrische fiets (e-fiets) voor zakelijk verkeer stond hierbij centraal. Het doel was om binnen deze thuiszorgorganisaties tot een aanvullende regeling te komen om het autogebruik voor zakelijke ritten van ambulante medewerkers te verminderen. De pilot is geëvalueerd en de conclusie is dat we van een geslaagde pilot kunnen spreken. Meer dan 69% van de medewerkers gebruikt de e-fiets voor meer van 75% van de ritten. Dat is een directe besparing van autokilometers!

Webinar over pilot
Door de hoge tevredenheid van medewerkers en de financiële voordelen voor de thuiszorginstelling, is de kans groot dat meer zorginstellingen met de e-fiets willen werken. In Twente alleen al zijn 7.000 medewerkers aan het werk in de thuiszorg, landelijk komt dit getal op 182.000. Vanwege deze potentie organiseert Twente Mobiel op donderdag 11 mei van 12.30-13.15 uur een webinar over de pilot. Vertegenwoordigt u een zorginstelling of ziet u mogelijkheden voor een vergelijkbare pilot in een andere sector? Kortom, heeft u interesse in deelname aan het webinar, stuur dan een mail naar info@twentemobiel.nl. U ontvangt zo snel als mogelijk meer informatie.

Bijeenkomst met Twentse zorginstellingen
Exclusief voor vertegenwoordigers van Twentse zorginstellingen organiseren wij een bijeenkomst over de pilot. Wij verwachten namelijk dat deze aanpak ook voor uw zorginstelling voordelen kan opleveren. De bijeenkomst zakelijk vervoer is exclusief bedoeld voor Twentse thuiszorginstellingen. Op de bijeenkomst delen we de ervaringen en resultaten van de pilot én bespreken we mogelijke business-modellen. Heinz Reinink, HR-manager van Livio, is aanwezig om zijn ervaringen met u te delen.

Deze bijeenkomst vind plaats op donderdag 6 april. Aanmelden: stuur een mail naar info@twentemobiel.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie over de pilot, webinar of bijeenkomst, kunt u contact opnemen met Twente Mobiel: info@twentemobiel.nl of 053-77 00 000.

Menu