Wat is Fietsmaatjes?

Voor wie? De fietsactie is bedoeld voor medewerkers die met de auto naar het werk in Twente reizen én voor medewerkers die fietsend naar het werk komen. Zij kunnen collega-automobilisten vragen om samen aan de fietsactie deel te nemen. Deze automobilisten, die minimaal 3 keer per week met de auto naar het werk reizen, laten hun auto staan om zoveel mogelijk naar het werk te fietsen. U leest hier meer over de voorwaarden.

Beloning en registratie Elke deelnemer (automobilist) krijgt een persoonlijke maximum beloning toegewezen die hij in de actieperiode van 5 maanden bij elkaar kan fietsen. Twente Mobiel berekent aan het begin van de fietsactie voor iedere deelnemer hoe hoog deze beloning kan zijn. Een deelnemer moet in de actieperiode minimaal 17 dagen geregistreerd naar het werk fietsen om voor de beloning in aanmerking te komen.

Voor de registratie van de fietsritten gebruikt de deelnemer een speciaal voor deze fietsactie ontwikkelde Fietsmaatjes-app. Deze app houdt automatisch het aantal geregistreerde fietsritten, persoonlijke maximum beloning, nog te fietsen dagen en opgebouwde beloning bij.

Hoe vaak fietsen? Om voor de persoonlijke maximum beloning in aanmerking te komen, hoeft de deelnemer niet alle dagen binnen de actieperiode te fietsen. Het maximaal aantal te registreren fietsdagen is lager dan het aantal werkdagen in de hele actieperiode.
Van de 110 werkdagen hoeft de deelnemer ‘maar’ 85 werkdagen (gebaseerd op 5 werkdagen per week) met de Fietsmaatjes-app geregistreerd te fietsen om de persoonlijke maximum beloning te verdienen. In geval van verlof, ziekte of slecht weer hoeft de maximum beloning dus niet direct in gevaar te komen.

Beloning voor de buddy De financiële beloning voor de buddy (huidige fietser) is gerelateerd aan het aantal keren dat zijn collega(‘s) in de actieperiode van 5 maanden (van 4 december 2017 t/m 4 mei 2018) naar het werk is gefietst. Er geldt een vaste beloning per gefietste dag. Dus hoe vaker de deelnemer fietst, hoe hoger de uiteindelijke beloning voor de deelnemer én voor de buddy is. De buddy kan de fietsprestaties van zijn deelnemers op de persoonlijke webpagina volgen en hen digitaal aanmoedigen.

Sluitdatum inschrijving bedrijven U kon uw bedrijf aanmelden tot en met vrijdag 15 december 2017. Inschrijven is nu dus niet meer mogelijk. Uw medewerkers kunnen zich wél nog aanmelden om mee te doen.

Wilt u meer weten? Lees verder op de pagina met Veelgestelde vragen.

Doen uw medewerkers (ook) mee met de actie die vóór 4-12 van start is gegaan, dan verwijzen we u graag naar deze Veelgestelde vragen.

Terug naar home Fietsmaatjes

Menu