Video: hoe games de toekomst van mobiliteit veranderen

Hoe kan gamification de toekomst van mobiliteit veranderen? Reporters Jens en Rutger gaan namens Beter Benutten op onderzoek uit. Ze bezoeken drie deskundigen op het gebied van serious games, spitsmijden en logistiek. Bekijk de hele mini-docu (10 min) of kies een van de korte video’s op YouTube.

Toekomst van serious games
Jeroen van Mastrigt-Ide is game-expert en werkt in het Freedom Lab Campus. We vroegen hem wat mobiliteitsprofessionals kunnen leren van gamemakers. Ook schetst hij een beeld van de toekomst, waarin serious games de wereld ingrijpend zullen veranderen.
Bekijk video.

Smartphone apps
Menno Lijkendijk is de man achter het grootste spitsmijdenproject van Nederland. Hij laat zien hoe een app voor je smartphone meer dan 35.000 mensen per week zover kreeg om anders te reizen. Een inkijkje in onderzoek en praktijk naar puntensystemen en beloningen.
Bekijk video.

Simulatiespel logistiek
Jaco van Meijeren weet alles van serious gaming in de logistiek. Hij bouwde een simulatiespel voor de binnenvaart en laat zien hoe dat eruitziet. Intussen vertelt hij wat dit losmaakte bij marktpartijen, die in één klap inzicht kregen in alternatieve vervoersconcepten.
Bekijk video.

Bron: Beter Benutten.

Menu