Verkeerscamera’s verbeterd en uitgebreid!

29 maart 2016

Twente Mobiel heeft verkeerscamera’s beschikbaar die zichtbaar zijn voor het publiek via de website van Timweethet. Het verkeer wordt live in beeld gebracht op verschillende plekken in Twente. Hier kunnen automobilisten zien of het druk is op de Twentse wegen. De camera’s hangen op 13 plekken in Twente: langs de A1, de A35 en op drukke punten in Almelo, Hengelo, Enschede en Oldenzaal.

Nog dit jaar wordt gestart met een nieuwe campagne om deze camera’s onder de aandacht van de automobilisten te brengen. Vooruitlopende op deze campagne vindt er, in nauwe samenwerking en afstemming met de wegbeheerders (Rijkswaterstaat en de gemeenten) een kwaliteitslag plaats.

  • Deze bestaat uit:Niet goed functionerende camera’s worden gerepareerd
  • Weinig gebruikte camera’s worden mogelijk verplaatst
  • De verversingsnelheid van de beelden wordt verhoogd waardoor de beelden duidelijker worden
  • Er komt een beweegbare camera op de A35 ten hoogte van de afslag Hengelo- Twentekanaal
  • Twee extra camera’s worden toegevoegd, een bij het bedrijvengebied Twentekanaal en de locatie van de andere wordt nog bekeken.

Met de verbeterde en nieuwe camera’s wordt een bijdrage geleverd aan het beïnvloeden van het reisgedrag door het geven van actuele informatie over de drukte op de weg. Door eerder of later te vertrekken kan zo de file en vertraging vermeden worden. Uiteraard wordt rekening gehouden met de privacy. Op de beelden zijn geen kentekens en mensen zichtbaar. Bovendien worden de beelden niet opgeslagen.

Menu