Succesvolle bijeenkomst Twente gaat voor Duurzame Mobiliteit

Op de dag dat de nieuwste Tesla in Amerika werd onthuld, waren in Almelo meer dan 100 mensen aanwezig om alles te weten te komen over Duurzame Mobiliteit. Ondernemers, overheid en overige geïnteresseerden lieten zich informeren en inspireren over het elektrisch rijden en rijden op groengas (LNG/CNG).

Bovenal moest het ‘gaspedaal’ worden uitgeprobeerd in de nieuwste BMW of Tesla. Want een proefritje mocht natuurlijk niet ontbreken. Ook werden naast personenauto’s, bedrijfswagens op groengras en elektrisch uitgeprobeerd.

De bijeenkomst stond onder leiding van Herman Mulder, voorzitter Twente Mobiel. Mulder wilde de aanwezigen niet alleen informatie geven, maar hen vooral ook stimuleren om over te gaan op groen vervoer. “Vandaag krijgt u de kans om ook daadwerkelijk stappen te maken naar duurzame mobiliteit voor uw organisatie!” Erik Lievers, gedeputeerde van provincie Overijssel, gaf het belang aan: “Ik ben ervan overtuigd dat de klant u steeds vaker gaat vragen naar duurzaam ondernemen. En dat u straks de boot mist als u op één of andere manier niet laat zien dat u maatschappelijk verantwoord bezig bent”. En niet geheel toevalllig werd in de Tweede Kamer op woensdag 30 maart uitgesproken dat vanaf 2025 alleen nog maar duurzame auto’s mogen worden verkocht.

Hanke Mauser en 4 experts presenteerden de aanwezigen alle ins en outs over rijden op duurzame brandstoffen (CNG en LNG), laadinfrastructuur en elektrisch rijden. Ziekenhuisgroep Twente en MSG Post & Koeriers zijn al overgestapt op groen vervoer en vertelden hun ervaringen. Waarom zijn ze overgestapt? En wat heeft hun organisatie dat tot nu toe opgeleverd?

Rob Soeters, projectleider Twente Mobiel, sloot de bijeenkomst af door de aanwezigen een concreet vervolgaanbod aan te bieden. Want na alle informatie is het tijd voor actie!

  1. Een week groengas rijden: ervaren en calculeren
  2. Elektrisch autodelen voor werkgevers en/of gebieden
  3. Scan/ workshop en uitrol elektrisch vervoer
  4. Elektrische laadpalen
  5. Platform om je mobiliteit te regelen en reguleren

Dit aanbod is exclusief geldig voor partners van Twente Mobiel en de aanwezigen tijdens de bijeenkomst (met uitzondering van aanbod 4 over de laadpalen). Meer informatie of je interesse kenbaar maken? Dat kan via info@twentemobiel.nl. Het aanbod is geldig tot en met 15 april 2016.

3-Proeftuin

Menu