Startschot pilot e-fietsen bij ROC van Twente

Op een ludieke wijze werd de Slingerbeurs in Hengelo op 29 maart geopend door voorzitter Frank Kerckhaert: al rijdend op een elektrische fiets. Niet alleen werd hiermee de beurs geopend. Het was een startschot voor de pilot e-poolfietsen bij ROC van Twente. Op de Slingerbeurs helpen bedrijven en instanties elkaar met een gesloten beurs.

Twente Mobiel heeft 8 elektrische fietsen aan ROC van Twente ter beschikking gesteld. Medewerkers kunnen de fietsen op verschillende locaties in Hengelo, Enschede en Almelo gebruiken. Zo kunnen zij op een toegankelijke manier kennismaken met de e-fiets. Mocht de proef een succes zijn, dan gaat de onderwijsinstelling mogelijk een aantal e-fietsen permanent aanbieden.

ROC van Twente doet mee aan een pilot van Twente Mobiel. Verschillende organisaties zijn al voorgegaan: DHL, Zorggroep Manna, SKOE, gemeente Enschede, Menzis, Werkplein Twente, BTC en Livio. Binnenkort sluit gemeente Hellendoorn het rijtje af. De pilot wordt afgesloten met een onderzoek naar het gebruik en effect. De resultaten worden binnenkort bekend gemaakt.

Slingerbeurs Frank Kerckhaert klein

Menu