Snelste rit in Hengelo gemeten tijdens Fiets Telweek

Op 19 september is de tweede editie van het Nederlands grootste fietsonderzoek weer van start gegaan. Inmiddels zijn de resultaten bekend. Van de ruim 42.600 deelnemers werden die week alle fietsbewegingen in kaart gebracht. Gezamenlijk hebben zij in totaal 1.7 miljoen kilometers gefietst.

Het fietsonderzoek is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van diverse partijen. Deze partijen zijn onder andere Nederlandse provincies, stadsregio’s en gemeentes, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Fietsersbond. Door van een grote hoeveelheid deelnemers de fietsritten in kaart te brengen, wordt duidelijk hoe het fietsnetwerk in elkaar zit en waar zich eventuele problemen voor doen.

Opvallend in de resultaten is het feit dat de snelste fietsrit gemeten is in Hengelo, met een snelheid van maar liefst 46,44 kilometer per uur. En ander Overijssels tintje: in deze provincie fietsen de meeste studenten, en wel 8.991 km.

Benieuwd naar de overige resultaten?
In een infographic lees je de resultaten en leuke feitjes over onder andere het drukste fietspad en waar zich de meeste vertraging heeft voorgedaan. Voor meer informatie over de Fiets Telweek, klik hier.

Menu