In de rij voor een e-fiets

Op maandag 30 oktober stonden 30 medewerkers van ZorgAccent in Almelo letterlijk in de rij om hun e-fiets op te halen. Het was een initiatief van Zorgaccent om medewerkers in de thuiszorg wat vaker op de fiets te krijgen. De animo was groot.

Bij ZorgAccent werken 850 medewerkers in de thuiszorg. Veel medewerkers werken in het buitengebied. Een selectie van deze medewerkers, die meestal met de auto naar cliënten rijden, kan door deelname aan dit project op een laagdrempelige wijze kennis maken met het gebruik van de e-fiets. Twente Mobiel ondersteunt dit initiatief door 30 e-fietsen voor een half jaar ter beschikking te stellen.

Ziekteverzuim omlaag
Met dit project wil ZorgAccent aantonen dat fietsen goed is voor de gezondheid en het welzijn van medewerkers. Naar verwachting gaat daardoor het ziekteverzuim omlaag. Het hoofddoel is duurzaamheid en tevreden, fitte medewerkers. Daarnaast is het streven van ZorgAccent om de introductie van de e-fiets enigszins budgetneutraal te laten zijn.

Vervolg
Tegen het einde van het project houdt ZorgAccent samen met Twente Mobiel een kort onderzoek onder de deelnemende medewerkers. Daarna wordt bepaald of en hoe een vervolg aan dit project wordt gegeven. ZorgAccent heeft de intentie om na afloop van het project de e-fiets breder binnen de organisatie in te zetten.

Aan de huidige deelnemers zal het niet liggen. Veel blije gezichten. Sommige waren zelfs al van plan een e-fiets te kopen. En er was een medewerker die in de tijd van uitgifte van de e-fietsen glunderend terugkwam. Ze had al 2 cliënten met de e-fiets bezocht!

Menu