Resultaten Mobiliteitsbattle Twente

De eerste maand Mobiliteitsbattle Twente zit erop. De deelnemende teams van Universiteit Twente, Ambiq, ABN Amro, EnerDeCo, Natuurmonumenten en Dation zijn in de eerste week van juni gestart. De tussenstand laat zien dat de teams ontzettend dicht bij elkaar zitten.

De Mobiliteitsbattle, georganiseerd door Twente Mobiel en Zienergie, is gericht op brandstofbesparing en minder spitsdrukte op de Twentse wegen. In totaal doen er zestig deelnemers mee. Zij worden vier maanden lang gemonitord. Na iedere maand wordt een periodewinnaar bekendgemaakt. In oktober wordt duidelijk wie zich ‘Winnaar Mobiliteitsbattle Twente 2017’ mag noemen.

Maandwinnaar EnerDeCo
Op dit moment staat adviesbureau EnerDeCo aan de leiding, op de voet gevolgd door Natuurmonumenten. EnerDeCo, gevestigd in Borne, heeft de eerste plek kunnen bemachtigen door veilig en zuinig rijgedrag. Bij het onderdeel spitsmijden werd het best gepresteerd door ABN Amro. Bovendien werd bij dat bedrijf ook de beste individuele score behaald.

Belangrijkste verbeterpunt
In totaal worden de deelnemers op zeven indicatoren gemonitord en beoordeeld. Uit de eerste maandrapportage kwam naar voren dat gelijkmatig optrekken het belangrijkste verbeterpunt blijkt te zijn. Op dit onderdeel scoorden de deelnemers gemiddeld een 5,7. Daarentegen blijken de meeste deelnemers zich wel netjes aan de maximale snelheid te houden. Hierop werd door alle teams het best gescoord.

Menu