Regionale bijeenkomst: de bestelauto, nu en straks

Zet uw bedrijf bestelauto’s in voor vervoer over de weg? Dan denkt u vast na over de meest efficiënte inzet van de bestelauto. Hoe omzeil je de toenemende files? Hoe verlaag je de kosten? Hoe zit het met alternatieve brandstoffen? Kortom, hoe zou de inzet van bestelbussen nog slimmer kunnen? Op 9 februari is er een bestelautobijeenkomst in Deventer, georganiseerd door (onder andere) onze collega’s van Beter Benutten Twente.

Praktijkverhalen
Technische dienstverlener Hollander Techniek, woonbedrijf ieder1, installatiebedrijf Van Dorp en post- en koeriersbedrijf MSG vertellen tijdens de bijeenkomst over hun ervaringen met verschillende technieken, oplossingen en experimenten. Onder andere nachtbevoorrading, carpooling, bundeling van leveranciers, hybride voertuigen, gedragsbeïnvloeding en ritoptimalisatie komen aan bod.

De elektrische bestelauto
Voltia en Mobility Heroes laten hun licht schijnen over inzet, kosten en techniek van de elektrische bestelauto. En natuurlijk kunt er één bekijken en proberen.

Onderzoek
Buck Consultants International, Panteia en TNO doen alvast een boekje open over het onderzoek naar effectief en duurzaam gebruik van bestelauto’s in Nederland dat in opdracht van Connekt (onafhankelijk netwerk voor slimme, duurzame en sociale mobiliteit) wordt uitgevoerd. MSG vertelt over het project LEVV-LOGIC, waarin samen met onder andere de Hogeschool van Amsterdam onderzoek gedaan wordt naar de inzet van lichte elektrische vrachtvoertuigen voor stadslogistiek.

Kennismaken en ontmoeten
Uiteraard is er volop gelegenheid om collega’s en experts te ontmoeten. Daarnaast kunt u ook kennismaken met de initiatieven, projecten en ondersteuningsmogelijkheden van Beter Benutten, Lean & Green, Green Deal ZES, EVO en TLN.

Praktische informatie
De bijeenkomst vindt plaats bij Postillon Hotel Deventer, Deventerweg 121, 7418 DA, Deventer op donderdag 9 februari van 15:00 tot 18:00 (inloop vanaf 14:30).

De bijeenkomst is gratis en gericht op bedrijven en organisaties die gebruik maken van bestelauto’s. Aanmelden kan via deze link. Daar vindt u ook het programma.

Meer informatie kunt u opvragen bij Janneke Gramberg en Freek Boele, logistiek makelaars BeterBenutten voor de regio’s Zwolle-Kampen en Twente. Contact:

Miranda Volker  m.volker@overijssel.nl / 06-46718482
Leonie van Driel l.v.driel@overijssel.nl / 06-10366072
Paul Bruijstens p.bruijstens@overijssel.nl / 06-46129365

Menu