De provincie geeft zich bloot

De provincie Overijssel opende zaterdag 9 september haar deuren in Zwolle. De hele dag was het Provinciehuis het toneel van het eerste Provincie Festival, onderdeel van de landelijke Dag van de Democratie. De provincie wil vaker haar deuren opendoen. Een kans om te laten zien wat wij doen en dat mensen daarvan weten. Want, wat gebeurt er allemaal in dat grote witte gebouw in het Wezenlandenpark?

Een breed programma
Het Provincie Festival was ondanks het regenachtige weer al vanaf de start een mooi feestje. Er was een breed aanbod van activiteiten voor jong en oud. Een greep uit het programma:
– Een optreden van Bertolf en het leerorkest Salland.
– Een demonstratie met de zwemwaterapp van de provincie.
– Medewerkers van Museum de Fundatie gaven uitleg over de kunst die in het Provinciehuis te zien is.
– Een democratische wandelroute door de stad.
– Het provinciale (deels elektrische) wagenpark stond paraat.
– De provinciale boot lag in de Thorbeckegracht ter bezichtiging.
– Een demonstratie hoe drones worden gebruikt bij de handhaving.
– Een kartbaan, waar u kon ervaren hoe het is om te rijden onder invloed.
– Een kantelsimulator.
– Virtuele inkijk in de nieuwe omgevingsvisie.
– Een streekmarkt met regioproducten.
– Een bezichtiging van een dubbelgelede ov-bus die de vele studenten in Zwolle vervoert.

Ook Beter Benutten/Mobiliteitsmanagement had een mooi plekje bemachtigd op de informatiemarkt. Een mooie samenwerking tussen de regio’s Zwolle en Twente.

Wat kost uw reis?
Belangrijkste troef was de lancering van onze vernieuwde woon-werk-kostencalculator Pendle. Een gezamenlijk initiatief van de regio’s Zwolle Kampen en Twente Mobiel. Ter plekke rekenden we de bezoekers voor wat ze konden besparen als ze wat vaker de auto laten staan. Veel bezoekers waren erg verrast over de resultaten. Een dagelijkse autorit van Anny van 14 km bleek met de fiets maar 11 km (binnendoor) en koste feitelijk maar een paar minuten per dag meer tijd. Resultaat: een besparing van ruim 200 euro per maand en een verbranding van zo’n 15.000 calorieën per maand.

Er was meer…
Daarnaast konden de bezoekers TIM’s Control Room bekijken met de verkeerscamera’s en was er veel interesse in onze fietsacties Spitsfietsen en Fietsmaatjes2017  Tevens hebben wij contact kunnen leggen met een aantal werkgevers uit zowel Zwolle als Twente. Al met al een gezellige, nuttige dag!

Menu