Proef e-fietsen Livio en Zorggroep Manna

Met een feestelijk startschot in aanwezigheid van Guido van de Logt, Raad van Bestuur Livio en André Kok, bestuurder bij Zorggroep Manna, gingen 55 medewerkers van beide zorginstellingen donderdag 29 oktober op de elektrische fiets. Een halfjaar lang leggen zij de ritten van en naar de cliënten met de e-fiets af.

Het fietsen moet een bijdrage leveren aan de gezondheid en welzijn van de medewerkers. Bovendien draagt het bij aan het milieu en bespaart het mogelijk kosten. Als de pilot slaagt, gaan Livio en Zorggroep Manna de inzet van elektrische fietsen verder stimuleren.

Fietsregistratie via een app
Medewerkers in de thuiszorg rijden dagelijks veel ritten naar cliënten. Dat gebeurt nu meestal met de auto. Met een app op de smartphone van de deelnemers worden de fietsritten automatisch geregistreerd. Zo kan worden bijgehouden hoeveel er wordt gefietst en in welke situaties de e-fiets minder handig is (bijvoorbeeld bij noodoproepen of veel bagage). Aan de hand van deze gegevens kan worden bepaald welke voordelen de e-fiets oplevert.

Mogelijk door Twente Mobiel
De pilot wordt mede mogelijk gemaakt door Twente Mobiel, waarvan Livio en Zorggroep Manna een partner zijn. Twente Mobiel is onderdeel van provincie Overijssel en voert voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu het programma Beter Benutten uit. In dit programma zetten Rijk, regio’s en bedrijfsleven zich samen in om de bereikbaarheid in Nederland te verbeteren.

Menu