Ontbijtbijeenkomst ‘Mobiliteitsbudget in de praktijk’ gemist?

Afgelopen donderdagochtend organiseerde Twente Mobiel de 8e ontbijtbijeenkomst voor werkgevers. Iedereen verzamelde zich in de vroege ochtend in het café in het ROC van Twente in de prachtige Gieterij! Het was een interactieve en leerzame ochtend.

Tijdens de bijeenkomst hebben we onze partners bijgepraat over de ontwikkelingen binnen Twente Mobiel. Ook hebben we onze vernieuwde communicatiestrategie gepresenteerd met een nieuwe website voor werkgevers (www.twentemobiel.nl) en werknemers (www.timreist.nl).

Vervolgens was het woord aan Ronald Postma van Syndesmo. Hij nam de aanwezigen mee in de wondere wereld van het mobiliteitsbudget. De mini master class startte met een aantal trends en ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit welke gaan zorgen voor een verdere opmars van het mobiliteitsbudget. Vervolgens besprak Ronald de verschillende vormen van een mobiliteitsbudget. Al snel bleek dat op papier het mobiliteitsbudget een interessant middel is voor vele partijen. Een middel waarmee je werknemers de keuze biedt om flexibel te reizen. Deze kan dan naar eigen inzicht zo zuinig mogelijk reizen en daarmee besparen op zijn of haar mobiliteitsbudget. Door minder te reizen, zuiniger te rijden, meer met fiets of het Openbaar Vervoer te komen kunnen medewerkers flink geld besparen. Dit levert op meerdere vlakken winst op. Het is goed voor de kosten, maar ook voor de gezondheid, bereikbaarheid en duurzaamheid. Voordelen voor de werknemer én voor de werkgever. En de werkgever heeft aanvullend ook nog minder omkijken naar een leasewagenpark en eventuele nacalculaties.

Een interessante kans dus, die bij de aanwezigen de nodige vragen opriep over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor de verschillende organisaties.

Wilt u informatie ontvangen over hoe u het mobiliteitsbudget met succes toepast in uw organisatie? Neem contact met ons op.

Menu