Onderzoek onder medewerkers in Oldenzaal

Hoe reizen medewerkers naar hun werk? Zijn ze tevreden over hun vervoermiddel? Zouden ze op een andere manier naar hun werk kunnen reizen? En welke voorwaarden stellen ze eraan? De ondernemersverenigingen van de bedrijventerreinen Eekte-Hazewinkel-Jufferbeek lieten door Twente Mobiel een onderzoek uitvoeren.

Alternatief voor de auto
Het blijkt dat 2/3 van de medewerkers met de auto naar het werk komt. Dat komt doordat ze de rit met de auto naar het werk snel vinden gaan en bovendien gemakkelijk. Toch ziet een meerderheid van de automobilisten, onder voorwaarden, voor zichzelf wel een alternatief voor de auto. Ruim 1/3 van de automobilisten zou voor de (elektrische) fiets kunnen kiezen, een kleinere groep carpoolen en een nog kleinere groep het openbaar vervoer.

Acties starten
De ondernemersverenigingen willen dit jaar nog samen met werkgevers en Twente Mobiel acties starten. Doel is om medewerkers die met de auto naar het werk gaan, bewust te maken van de verschillende mobiliteitskeuzes en daarmee hun reisgedrag te beïnvloeden.

Winnaars
Onder de deelnemers aan het onderzoek werd een prijs verloot. Dennis Ottenschot van Power-Packer en Marloes Nijland van Minivalve zijn de gelukkige winnaars van “Belevenis voor twee”.

Dennis woont op 35 kilometer afstand van zijn werk. Hij wielrent geregeld direct na werktijd met collega’s van Power-Pack. “Maar 35 kilometer naar je werk fietsen is wel een hele afstand. En dan op het werk douchen en omkleden kost extra tijd.” Voor hem zou carpoolen wel een alternatief kunnen zijn.

Tijdens het onderzoek werkte Marloes bij Minivalve. “Ik heb elke dag zakelijke afspraken daarom kan ik niet zonder auto. Bovendien is er geen openbaar vervoer in de buurt. Daar komt bij dat ik heel tevreden over mijn huidig vervoermiddel ben.”

Klik hier voor het onderzoeksrapport.

Menu