Nieuwe treinen van start

In onze regio rijden sinds kort nieuwe treinen. Op het spoortraject Zwolle – Enschede kunnen reizigers met de Flirt reizen. Vanaf 14 januari 2018 worden deze treinen ook ingezet tussen Hengelo en Bielefeld.

Zwolle – Enschede
Op de spoortrajecten Zwolle – Enschede en Zwolle – Kampen rijden sinds twee weken spiksplinternieuwe treinen. Gedeputeerde Bert Boerman (Mobiliteit): “Ik ben blij dat de mobiliteit van onze inwoners en de bereikbaarheid van onze provincie enorm vooruit gaat met de inzet van de nieuwe Blauwnettreinen van Keolis Nederland. Daarmee wordt het Overijsselse openbaar vervoer een steeds aantrekkelijker alternatief voor de auto”.

Treinreizigers hoeven niet meer in en uit te checken bij een overstap tussen verschillende regionale vervoerders. De nieuwe elektrische Flirt treinen beschikken onder meer over ruim voldoende capaciteit, comfortabele stoelen, oplaadmogelijkheden, zonneschermen, WiFi en een toilet dat ook voor rolstoelen toegankelijk is.

Hengelo – Bielefeld
Ook rijden er volgend jaar, vanaf 14 januari 2018, nieuwe treinen tussen Hengelo en Bielefeld. Dit is voor het eerst dat een regionale trein dit traject rijdt. De treinen zijn voorzien van een meerstroomsysteem om zowel op het Nederlandse als op het Duitse stroomnet te rijden.

Meer informatie over deze treinverbindingen? Kijk op www.blauwnet.nl.

Menu