Nieuwe aandacht voor Twentse verkeerscamera’s

Wist u dat 76 van de 100 werknemers zijn of haar reisgedrag aanpast op basis van file-informatie door camerabeelden? Vanwege dit positieve effect op het reisgedrag besteedt Twente Mobiel momenteel extra aandacht aan deze vorm van reisinformatie. In Twente hangen op 14 locaties verkeerscamera’s, zoals langs de A1 en de A35. En op drukke punten in Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal. De beelden komen binnen in ‘Tims control room’ op www.timweethet.nl. Automobilisten kunnen de beelden voor vertrek bekijken en hun reis plannen.

Vooral op social media zal Tim extra aandacht besteden aan de camera’s, de website en de reis-alternatieven. Daarnaast vragen we partners van Twente Mobiel om de website bij medewerkers onder de aandacht te brengen. Hiervoor ontvangen partners tekst en beeld. Ook een animatie van Tim hoort bij het pakket.

Bovendien kunnen partners (bedrijven, MKB Twente, bedrijvenparken) zelf met ideeën komen om meer aandacht voor de website te genereren. Twente Mobiel werkt graag mee aan dergelijke campagne-ideeën. Neemt u vooral contact op als u zo’n idee heeft of inspiratie zoekt.

Werkt dat nu echt?
Ja, tenminste in 2013. De verkeerscamera’s zijn in Twente in gebruik sinds 2013. Toen is gebleken 76% van de websitebezoekers zijn gedrag aanpaste bij drukte op de weg en wel als volgt:

  • 34% vertrekt eerder of later;
  • 26% neemt een andere route;
  • 6% kiest voor een andere vervoersmiddel en
  • 10% verandert het gedrag op een andere manier.

We voerden toen in 6 weken een intensieve campagne waardoor de website veel bezoekers trok; in die 6 weken waren dat in totaal 23.000 bezoekers. Per dag zijn dat er 630! Na de campagneperiode daalden deze cijfers. Vanwege het positieve effect op het reisgedrag van de websitebezoekers, willen we nu opnieuw aandacht besteden aan de website.

Meer informatie
U vindt de camerabeelden in Tims control room op www.timweethet.nl Onder Facts & figures staan de veelgestelde vragen waarin Tim onder meer in gaat op vragen over privacy. De social media-campagne volgt u via www.facebook.com/nl.timreist en via @timreist (Twitter).

Bent u partner en heeft u campagne-ideeën die u met ons wilt uitwerken? Of andere vragen? Neem gerust contact op.

Menu