Mobiliteitsonderzoek in Marssteden en Havengebied

Hoe reis jij naar je werk? Die vraag staat centraal in het mobiliteitsonderzoek voor Marssteden en Havengebied (Enschede). Medio oktober hebben, in samenwerking met Bedrijvenpark Marssteden en de Belangenvereniging Ondernemers Havengebied, twee veldwerkteams van Twente Mobiel bij circa 200 bedrijven vragenlijsten en posters verspreid. Een paar dagen later zijn ze weer langs geweest om de ingevulde vragenlijsten op te halen.

De besturen van beide bedrijventerreinen vinden een goede bereikbaarheid belangrijk. In samenwerking met Twente Mobiel hebben zij daarom besloten het mobiliteitsonderzoek uit te voeren. Daarmee willen zij meer inzicht krijgen in de mobiliteitsbehoefte van de medewerkers. Een andere belangrijke aanleiding voor het onderzoek is het besluit om buslijn 6 met ingang van medio december 2016 te gaan uitvoeren met klein materieel door een nieuw op te richten buurtbusvereniging. Die lijn loopt nu vanaf station Enschede via bedrijventerreinen Marssteden en Havengebied naar Boekelo. Het onderzoek levert waardevolle informatie op voor een optimale route of een andere vervoeralternatief.

Medewerkers kunnen de vragenlijst ook online invullen. Er zijn 720 ingevulde vragenlijsten opgehaald en 220 vragenlijsten online ingevuld. De online versie staat tot zondag 30 oktober 2016 open; verwacht wordt dat in totaal ongeveer 1000 vragenlijsten ingevuld worden. Daarna worden de resultaten verwerkt en, met aanbevelingen, aan de besturen aangeboden.

Update: inmiddels zijn de resultaten bekend. Benieuwd? Klik dan hier.

Menu