Mini-docu: slimme tips van drie werkgevers

Veel werkgevers zijn actief bezig met slim werken en slim reizen. En vaak werken ze met elkaar samen. Maar hoe zet je zo’n samenwerking op? En wat levert het op? Beter Benutten stuurde reporters Jens en Rutger op pad.
Ze stappen in de auto en reizen (zoveel mogelijk buiten de spits) naar drie werkgevers. Onderweg filmen ze hun reis en proberen ze ter plekke de initiatieven uit. Intussen verzamelen ze tips voor andere bedrijven en organisaties. Bekijk hier de film.
Gezamenlijke shuttlebus
De reporters brengen eerst een bezoek aan bedrijventerrein Gadering bij Rotterdam. Daar rijdt de ‘Gadering Express’ rond: een shuttledienst die elke werkdag (’s ochtends en ’s  avonds) van het metrostation naar de bedrijven rijdt. Resultaat: minder auto’s op de weg. De reporters reizen mee met het busje en komen te weten hoe dit plan van de grond kwam.
Elektrische auto’s delen
Daarna reizen de reporters naar de wijk het Paleiskwartier in Den Bosch, waar verschillende bedrijven samen elektrische auto’s delen. Medewerkers kunnen ze reserveren via de website of een app, en hoeven niet altijd meer met een eigen auto te komen. In de video testen de reporters hoe dit precies werkt.
Werkgeversnetwerk
Tot slot drinken Jens en Rutger een kopje koffie bij Sogeti. Dit bedrijf is aangesloten bij de U15: een netwerk van 300 werkgevers die samen werken aan duurzame mobiliteit. Hoe ze dit in de praktijk doen – en wat het betekent voor het aantal auto’s op de weg en de CO2 in de lucht – wordt in de video verteld.
Beter Benutten
In het programma Beter Benutten werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio’s over weg, water en spoor te verbeteren. We verminderen de files op de drukste punten met 20 procent en realiseren 10 procent reistijdverbetering van deur tot deur in de spits in die drukste gebieden.
Meer informatie: www.beterbenutten.nl
Menu