Keypoint van start met pilot elektrische (deel)auto’s

Op 1 mei zijn twee Nissan Leafs afgeleverd bij Keypoint Enschede. Daarmee gaan zij meedoen aan een pilot voor elektrisch vervoer, die is aangeboden tijdens de bijeenkomst Twente gaat voor Duurzame Mobiliteit. Na een proefperiode wordt in beeld gebracht in hoeverre de elektrische auto’s de bestaande (pool)auto’s kunnen vervangen.

Elektrische deelauto Kennispark
Van mei tot en met augustus zijn bij Keypoint twee elektrische Nissan Leafs gestationeerd. In die pilotperiode gaan hun adviseurs ervaren hoe het is om in volledig elektrische auto’s te rijden en in hoeverre dit voor de zakelijke ritten een goed alternatief is. Belangrijke vragen zijn bijvoorbeeld of het bereik van de auto’s voldoende is, hoe gemakkelijk het is om een oplaadpaal te vinden en wat de gebruikskosten van de auto’s zijn.

De pilot is onderdeel van de werkgeversaanpak van Beter Benutten Vervolg en wordt mogelijk gemaakt door Twente Mobiel. Twente Mobiel stelt de auto’s beschikbaar en Keypoint houdt uitgebreid bij hoe de auto’s worden gebruikt en in hoeverre daarmee spitsmijdingen worden gerealiseerd.

Hoewel de auto’s bij Keypoint staan is het nadrukkelijk de bedoeling dat de auto’s worden gedeeld met de overige bedrijven op het Kennispark. Op deze manier worden de auto’s intensief gebruikt en kunnen meerdere organisaties het elektrisch rijden ervaren. Daar komt bij dat het delen van de auto’s een positieve businesscase voor een eventueel vervolg dichterbij brengt. Enkele ervaringen tot nu toe:

  • De auto’s rijden fijn en de ervaringen zijn tot op heden relatief positief;
  • De ervaringen met het laden zijn ook positief. Het is gemakkelijk om de batterijen op te laden bij kantoor en bij te laden bij opdrachtgevers;
  • De actieradius voor ritten op de snelweg is nog een aandachtspunt. Bij hoge snelheden daalt het bereik relatief snel;
  • Voor ritten waar je maximaal rond de 80/100 km/uur rijdt is wel een grote actieradius mogelijk.

Vervolg
Aan het einde van de pilotperiode breng Keypoint in samenwerking met Twente Mobiel, op basis van de ervaringen, in beeld in hoeverre de elektrische auto’s zijn bevallen en of ze een goed alternatief voor het bestaande wagenpark zijn. Wij houden u via de website uiteraard op de hoogte van de ervaringen en een eventueel vervolg.

Bent u gevestigd op Kennispark en heeft u belangstelling om de auto’s ook te gebruiken. Neem dan contact op met Keypoint.

Menu