Inspiratiesessie: stadslogistiek business ontmoet beleid

Bent u leverancier, een ondernemer of organisatie in de (binnen)stad van Zwolle, Enschede of Deventer, een logistieke dienstverlener, beleidsambtenaar, of hebt u anderszins te maken met stadslogistiek? Dan is deze inspiratiesessie iets voor u.

Onze economie en onze maatschappij veranderen in hoog tempo. Vooral voor de binnensteden is de druk hoog en groeiende: naar verwachting is in 2050 maar liefst 96% van Nederland verstedelijkt. De ruimte is vaak beperkt en de activiteiten talrijk. Mensen willen een prettig huis, een groot winkelaanbod, lekker eten en verse koffie, het liefst de hele dag door. Dit alles maakt de steden tot aantrekkelijke gebieden om te vertoeven. Om al die gewenste producten en diensten te leveren, vinden dagelijks transporten plaats. Deze stadslogistiek zorgt  voor  veel verkeer op plekken die toch al niet berekend zijn op tientallen voertuigen per dag en die bovendien verschillende schadelijke emissies uitstoten. De druk wordt nu vooral gevoeld in de binnensteden. Ook bedrijven aan de rand van de stad hebben te maken met de toenemende drukte. Hoe kan het goederentransport duurzamer en efficiënter worden ingericht?

Tijdens de inspiratiesessie maakt u kennis met een nieuwe aanpak van stedelijke logistiek. Gericht op  minder bewegingen en met minder emissies. Het wordt een energieke middag, met lokale cases en goede sprekers vanuit de business en vanuit beleid! Binnenkort informeren we u over de invulling van de middag.

Meld u aan voor deze inspiratiesessie via deze link.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met logistiek makelaar Freek Boele, telefoon 06-19437335 en e-mail: f.boele@overijssel.nl

De inspiratiesessie is een initiatief van de logistiek makelaars van de Beter Benutten regio’s Zwolle Kampen, Twente en Slim Reizen Stedendriehoek en  Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek.

Menu