Fietsmaatjes 1e ronde wakkert onderlinge competitie aan bij URENCO

Aandacht voor vitaliteit is belangrijk bij URENCO. Wekelijkse bootcamplessen, gezonde salades in het bedrijfsrestaurant en gezamenlijke deelname aan loopwedstrijden als de Almelo Allee. Fietsmaatjes sluit daar perfect bij aan.

Zo ervaren ook de deelnemers, waar inmiddels een stevige onderlinge competitie is ontstaan. Er is inmiddels maar liefst 7.000 kilometer gefietst door de 15 deelnemers en 9 buddy’s. Vooraf was het lastig inschatten hoeveel collega’s zich zouden aanmelden. Daarom heeft URENCO besloten een maximum van 10 buddy’s toe te staan. “Zo houden we de kosten mooi in de hand” geeft Malou Stegehuis namens Urenco aan. Voor iedere buddy betaalt de werkgever € 100 aan deelnamekosten. “Bovendien is het een extra stimulans voor de deelnemers om ook daadwerkelijk hun best te doen, het is namelijk exclusief.” Lees hier hoe de deelnemers, en tevens kantoorgenoten, Tim en Roy het ervaren.

Tim Dielhoff (foto):
“Heerlijk in de ochtendzon op de fiets naar je werk. Een mooie start van de dag, wie wil dat nou niet? Met een zeer fanatieke buddy (Timco) is er een stevige onderlinge competitie ontstaan tussen de deelnemende collega’s. Wie fietst het vaakst naar het werk en wie maakt de meeste kilometers? Met een wekelijkse update in de vorm van een grafiek houdt hij iedereen gemotiveerd. Het project is gestart aan het begin van de zomer en dat maakt het fietsen (zeker in de vroege ochtend) wat makkelijker. Richting de winter zal het fietsen in het donker zijn tol gaan eisen zal het wat pittiger worden. Al met al een goede motivatie om op de fiets naar je werk te komen.”

Roy Veldhof:
“Ik woon op 13,5 km van URENCO. Een mooie afstand, maar ik kwam eigenlijk nooit met de fiets. Wel is fietsen (race of mountainbike) een hobby van me. Het was lastig om met de fiets op het werk te komen: de kinderen moeten naar school, het kost extra tijd, geen zin, het weer is slecht, etc. Altijd wel een excuus. Met de collega’s onderling doen we mee aan fietsmaatjes. Je kunt er geld mee verdienen, je wilt graag je doel halen, maar je wilt zeker beter presteren dan je collega. Dit alles heeft er toe geleid dat ik eind juli al 15 dagen op de fiets naar het werk ben geweest. Mijn persoonlijke doel had ik gezet op 20. Ik ben dus al mooi op weg. Ik rij met de racefiets en douche na het fietsen even op het werk. Vervolgens kan ik de dag lekker fris beginnen. Het bevalt me goed tot nu toe!”

Menu