Fietsmaatjes gestart

Direct voor of na de zomervakantie start op diverse bedrijventerreinen in Twente de fietsactie ‘Fietsmaatjes’. Dit jaar organiseert Twente Mobiel deze fietsactie samen met plaatselijke bedrijvenverenigingen.

Belonen
Bij Urenco in Almelo hebben de eerste 7 fietsende medewerkers zich samen met 14 collega automobilisten voor de fietsactie aangemeld. Spil in de fietsactie zijn fietsers. Zij zijn de ‘buddy’s’. Zij zoeken binnen het bedrijf automobilisten op met wie ze samen aan de fietsactie willen deelnemen. Iedere dag dat de automobilist fietst, krijgt hij/zij een beloning. De beloning is afhankelijk van de woon-werkafstand. Evenals de automobilist, bouwt de fietser ook een beloning op. De fietser heeft er dus belang bij dat de automobilist zoveel mogelijk fietst. De fietsactie duurt een half jaar.

Fietsapp
Twente Mobiel heeft speciaal voor deze fietsactie een fietsapp ontwikkeld. Met de app kunnen deelnemende automobilisten hun fietsritten registreren en de opgebouwde beloning bekijken. De buddy heeft een persoonlijke webpagina waarop hij de fietsprestaties van zijn deelnemende automobilisten kan volgen en ze online kan aanmoedigen.

Fietsen loont!
De fietsactie is voor medewerkers gezond, goed voor het milieu en heel leuk voor de portemonnee. Voor werkgevers biedt de fietsactie ook veel voordelen. Zo zijn fietsers minder vaak ziek dan niet-fietsers; gemiddeld scheelt dat 1 à 2 dagen per jaar. Fietsers zijn dus fitter en productiever. Fietsers zorgen voor minder parkeerproblemen en dragen bij aan een duurzamer bedrijf. Kortom, fietsen loont ook voor bedrijven!

Interesse? Kijk op https://www.twentemobiel.nl/fietsmaatjes/.

Menu