Fietsen in Twente wordt volop gestimuleerd

Vanuit de gemeenten, het programma Beter Benutten en Twente Mobiel worden volop acties ontwikkeld om het fietsen in Twente te stimuleren. Want fietsen is gezond, leuk en goed voor het milieu! Een greep uit deze maatregelen.

E-bike experience Enschede
Enschede Fietsstad 2020 biedt samen met fietsenzaken in Enschede de mogelijkheid om kennis te maken met de e-bike. Wie in Enschede woont of werkt, kan gedurende één dag ervaren hoe prettig een e-bike fietst. Deelname is gratis. De actie loopt tot en met 31 mei. Op www.enschedefietsstad.nl/e-bike staat meer informatie.

E-bike uitproberen in Almelo en Borne
Ook in Almelo en Borne kunnen inwoners het gemak van een e-bike ervaren. De lokale rijwielhandelaren bieden inwoners de mogelijkheid om gedurende drie dagen een e-bike kosteloos uit te proberen. Meer informatie, kijk op www.twentefietst.nl.

Fietsmaatjes
Twente Mobiel organiseert in samenwerking met bedrijvenverenigingen een nieuwe fietsactie. In deze actie stimuleren medewerkers elkaar om naar het werk te fietsen. Voor iedere gefietste dag kan er geld verdiend worden. De actie is nu gestart bij Bedrijvenkring Bornsestraat Almelo (BBA) en op bedrijventerrein Twentekanaal in Hengelo (via BIT). Ook op andere bedrijventerreinen in Twente zal Twente Mobiel Fietsmaatjes gaan uitrollen. Kijk voor meer informatie op www.twentemobiel.nl/fietsmaatjes.

Menu