Eerste resultaten pilot e-poolfietsen

E-poolfietsen

100% duurzaam resultaat

Tien partners van Twente Mobiel hebben gebruik gemaakt van onze e-poolfiets actie. Zonder uitzondering met succes!

Werknemers van onze partners konden met deze pilot een e-poolfiets uitproberen. Zou deze vervoerswijze aansluiten bij hun belangen zoals minder reistijd, minder reiskosten en betere gezondheid? Dit voor zowel zakelijke ritten als woon-werk verkeer. Kloppen hun vooroordelen wel of juist niet? Een tijdje de fiets gebruiken zonder de huidige vervoerskeuze te hoeven loslaten is, zo blijkt uit eerdere acties, een effectieve manier om hierop antwoord te geven.

De pilot loopt nog tot eind juni. De eerste resultaten laten echter zien dat iedereen de e-fiets als positief ervaart. Zowel automobilisten als bestaande fietsers testen de elektrische fiets. Voorafgaand aan de proefperiode kwam 40% met de auto, 40% met de fiets en 20% op een andere manier. Redenen om te kiezen voor een e-fiets waren vooral lagere kosten dan een auto (27%), snelheid (24%) en comfortabel in gebruik (22%). De helft van de deelnemende medewerkers overweegt nu om een e-fiets aan te schaffen. Een flink aantal heeft dit inmiddels ook gedaan.

Vooraf werd met de deelnemende partners nagedacht over de opvolging na de pilot e-poolfiets . Veel bedrijven hebben de fietsregeling opnieuw aangeboden vanuit de werkkostenregeling. Een aantal bedrijven is zelfs overgegaan tot de aanschaf van e-fietsen en bij twee werkgevers zijn we nog betrokken bij het uitwerken van een business case om alle medewerkers een zakelijke e-fiets aan te bieden. We mogen dus spreken van een 100% score voor een duurzaam vervolg!

We blijven de feedback van de deelnemers tot het eind van de actie verzamelen. Definitieve resultaten zullen wij later met u delen!

Menu