Driekwart overweegt een e-fiets aan te schaffen

E-poolfietsen

Tien partners van Twente Mobiel hebben gebruik gemaakt van onze elektrische poolfiets actie. Zonder uitzondering met succes! De partners geven een vervolg aan de pilot, medewerkers zijn positief en overwegen een e-fiets aan te schaffen.

Medewerkers van de deelnemende partners konden tijdens de pilot een e-poolfiets een tijd uitproberen. Zou deze vervoerswijze aansluiten bij hun belangen zoals minder reistijd, minder reiskosten en betere gezondheid? De elektrische fiets kon gebruikt worden als bedrijfsfiets of structureel voor het woon-werkverkeer.

Vragenlijst

De pilot is deze zomer afgerond. De resultaten laten zien dat iedereen de e-fiets als positief ervaart. Meer dan 200 medewerkers hebben een fiets uitgeprobeerd. 65 mensen hebben de vragenlijst achteraf ingevuld via de website www.timreist.nl

Kostenbesparing en snelheid

De uitkomsten laten zien dat voorafgaand aan de pilot 40% met de auto reisde, 40% met de fiets en 20% op een andere manier. Redenen om te kiezen voor een e-fiets waren vooral lagere kosten dan de auto (27%), snelheid (24%) en comfortabel in gebruik (22%). Bijna driekwart van de deelnemende medewerkers overweegt nu om een e-fiets aan te schaffen. Een flink aantal heeft dit inmiddels ook gedaan.

Opvolging door partners

Vooraf werd met de deelnemende partners nagedacht over de opvolging na deze pilot. Veel bedrijven hebben de fietsregeling opnieuw aangeboden vanuit de werkkostenregeling. Een aantal bedrijven is zelfs overgegaan tot de aanschaf van e-fietsen. En bij twee werkgevers zijn we nog betrokken bij het uitwerken van een business case om alle medewerkers een zakelijke e-fiets aan te bieden. We mogen dus spreken van een 100% score voor een duurzaam vervolg!

Menu