Doe mee met Low Car Diet 2016

11 februari 2016

Van 1 t/m 30 april start het Low Car Diet. Ga met uw organisatie de strijd aan en zorg dat jullie in april het schoonst, goedkoopst en gezondst reizen van alle deelnemers. Aanmelden is mogelijk tot 1 maart.

Wat is het?

Het Low Car Diet is de ideale speeddate met verschillende vormen van vervoer. Vanaf de start op 1 april maken topbestuurders en medewerkers 30 dagen lang gebruik van de fietsen, high-speed e-bikes, werk- en vergaderlocaties, openbaar vervoer (OV) en elektrische-/deel-auto’s (EV). Bedrijven en medewerkers gaan met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken en ontdekken dat de dagelijkse reis  goedkoper, schoner en gezonder kan.

Wat levert het op?

  • Kostenbesparing. Deelname aan het Low Car Diet is een directe kostenbesparing voor bedrijven. In 2015 werd er gemiddeld 30% op mobiliteitskosten bespaard door de bedrijven, wat neerkomt op circa €1.500. Deze verdienste is cumulatief, dus meer deelnemers betekent meer winst per bedrijf.
  • Gezondheid. Een gezondere levensstijl vormt ook een belangrijk deel van het Low Car Diet. Afgelopen jaar bewogen de deelnemers gemiddeld 40% meer dan voor aanvang van de wedstrijd. Met de fiets of te voet naar het werk is naast gezond ook een fijn rustmoment in het vaak hectische werkbestaan.
  • Duurzaamheid. De concrete realisatie van duurzame ambities is een grote drijfveer voor bedrijven om mee te doen met het Low Car Diet. De CO2-uitstoot van deelnemende bedrijven halveerde in 2015, waarbij de CO2 per km daalde van 160 gram naar maar liefst 80 gram.

Low Car Diet is een initiatief van Urgenda. Bekijk hier de flyer of ga naar de website

Menu