Congres Beter Benutten: een terugblik

‘Een kijkje in de keuken’ was het thema van deze editie van het Beter Benutten-congres. En dat thema werd letterlijk en figuurlijk in alle programmaonderdelen doorgevoerd. Kennis uitwisselen, kennis maken, koken met de minister, netwerken, het was een volle congresdag. Twente Mobiel blikt terug.

Een heel vol programma met veel gelegenheid om van elkaar te leren, dat is de indruk van de Twentse delegatie. De keukentafel van Twente Mobiel (die namens Beter Benutten Twente de stand vulde) werd druk bezocht. Het team van Twente Mobiel presenteerde de resultaten van de succesvolle e-fietspilot in de thuiszorg –en daar was veel belangstelling voor.

‘Doorgaan met dit programma’
Namens Twente waren aanwezig: Lukas Roffel, CTO bij Thales en triolid, en Herman Mulder, wethouder Verkeer en Vervoer van gemeente Borne. Beiden bezochten het speciale programma voor trioleden met de minister en waardeerden hierin het open overleg met de minister en collega trioleden. Ook de kennisoverdracht en het delen van ervaringen vond zij waardevol en voor herhaling vatbaar. Het advies van Herman Mulder luidt dan ook: “Doorgaan met dit programma”.

Inspiratie voor Twente
Inhoudelijk werden Herman Mulder en Lukas Roffel geïnspireerd door onder meer de aandacht voor nieuwe gecombineerde vervoersmogelijkheden, het afstemmen van vervoer op de wensen van de reiziger, logistieke mogelijkheden bij de bevoorrading van steden en beter sturen op piekmomenten. “Daarnaast blijven bekende maatregelen interessant. Zo blijft fietsstimulering belangrijk, ook vanwege de positieve effecten op de gezondheid en CO2-uitstoot. Flexwerken en het laten verschuiven van schooltijden. Betere fiscale regelingen voor werkgevers en werknemers als het gaat om mobiliteitskeuzes. Dat nemen we mee terug naar Twente.”

Receptenboek voor minister
Minister Schultz van Haegen sloot de inspirerende middag af met een kooksessie, waarbij ze haar lof uitsprak voor het programma Beter Benutten en alle betrokkenen, die in de afgelopen jaren een hoop mooie dingen hebben bereikt. Ze benadrukte daarbij dat ook in een volgende kabinetsperiode op deze werkwijze zal worden ingezet, al zal zij daar niet meer zelf als minister aan verbonden zijn. Alle regio’s overhandigden de minister een koffer met daarin hun ‘receptenboek’ voor het vervolg of de verankering van Beter Benutten.

Bekijk voor een sfeerimpressie het video-verslag: https://www.youtube.com/watch?v=dd8qcxKcTuI

Menu