Concept Twente Mobiel deal voor ’t Lochter gereed

Bedrijvenpark ’t Lochter heeft een toplocatie aan de oostkant van Nijverdal. Om dit te behouden werkt ‘t Lochter samen aan een revitaliseringsplan. Als onderdeel daarvan heeft ‘t Lochter zich gemeld bij Twente Mobiel om samen aan de slag te gaan met slimme mobiliteit.

15% fietst naar het werk
Een werkgroep is gestart met een mobiliteitsscan bij de 9 grootste werkgevers op het park. Van 900 medewerkers zijn de reisgegevens bekend. Hieruit blijkt dat 70% van die werknemers op (potentiële) fietsafstand woont. Maar dat nog geen 15% daadwerkelijk met de fiets naar het werk komt. Bereikbaarheidsproblemen zijn er op ‘t Lochter niet, maar met het oog op uitstraling van het bedrijvenpark en vitaliteit van medewerkers is er dus nog een wereld te winnen.

Acties
In samenwerking met Twente Mobiel is de werkgroep nu gekomen tot een Twente Mobiel deal. De uitrol van de maatregelen, bestaande uit fietsstimulering, spitsmijdend sporten, meedoen aan fietsmaatjes en het organiseren van bedrijfsfietsen, staat direct na de zomer gepland.

Ligging
Bedrijvenpark ’t Lochter is direct bereikbaar vanaf de A1 en de A35, die via de rijksweg (N35) in 2020 als 4 baans autoweg “landt“ vóór het industriegebied ‘t Lochter met een eigen ongelijkvloerse afrit. Dit, mede door het combiplan in Nijverdal, is de doorstroom van verkeer tussen Zwolle en Twente verbeterd.

Menu