Bedrijvenpark ‘t Lochter zet in op fietsstimulering

Vier bedrijven, gevestigd op het Nijverdalse bedrijvenpark ‘t Lochter, hebben een aantal elektrische bedrijfsfietsen aangeschaft. Medewerkers kunnen de elektrische fietsen voor woon-werk en zakelijk verkeer gebruiken. Op 22 december werden de fietsen feestelijk in ontvangst genomen.

Gertjan Mollink van Parkmanagement ‘t Lochter: “We hebben op het bedrijvenpark duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door het stimuleren van het fietsgebruik streven we naar minder auto’s op de weg. Het bespaart autokilometers en CO2 uitstoot. Anderzijds is fietsen goed voor de gezondheid, draagt het bij aan de vitaliteit van medewerkers en daarmee aan het terugdringen van het ziekteverzuim.”

In dit project hebben vier bedrijven, Parkmanagement ‘t Lochter en Twente Mobiel de handen ineen geslagen. Allen dragen financieel bij in de aanschaf van de bedrijfsfietsen. De bedrijven die de elektrische fiets aan hun medewerkers aanbieden, zijn: 12Build, Niverplast, Nemaco Bouwmachines en Kartplaza Actionworld.

Wethouder Jelle Beintema: “De stimulering van fietsvervoer past naadloos in de duurzaamheidsparagraaf van het revitaliseringsprogramma voor bedrijvenpark ’t Lochter waarin de businessclub Hellendoorn Nijverdal, het parkmanagement en de gemeente gezamenlijk optrekken.”

Twente Mobiel is onderdeel van de provincie Overijssel en voert het programma Beter Benutten uit. Rijk, regio en bedrijfsleven streven samen naar een goede bereikbaarheid voor iedereen.

Foto van links naar rechts: Marc Emsbroek (Nemaco), wethouder Jelle Beintema (Gemeente Hellendoorn), Arjan ter Steege (Niverplast), Henri Kamphuis (Kamphuis Fietsen), Erik Nieuwenhuis (12Build).

 

Menu