Amsterdam Zuidas op bezoek bij Twente Mobiel

Dinsdag 17 oktober was een delegatie vanuit Amsterdam ‘Aanpak Zuidas Bereikbaar’ op bezoek bij Twente Mobiel. Geen gebieden die op het eerste gezicht dezelfde kenmerken hebben. Rob Soeters, projectleider Twente Mobiel: “Het bleek dat we verrassend veel van elkaar konden leren”.

Kennisuitwisseling
De delegatie bestond uit projectleiders en communicatieadviseurs vanuit o.a. Zuidasdok/Zuidas Bereikbaar/Werkgeveraanpak. Het doel van het werkbezoek was kennisuitwisseling op het gebied van de Werkgeversaanpak en concrete acties. Vanuit beide gebieden werden presentaties gegeven. Bovenal was er tijd voor discussie: Hoe krijg je werkgevers enthousiast? Hoe bereik je je doelgroepen? Hoe zet je social media in? Welke rol speel je als projectorganisatie? Een rondrit langs diverse Twente bedrijvengebieden liet zien waar het allemaal om draait: de F35, het knelpunt bij Twentekanaal, de drukte op de A35, het Twentse openbaar vervoernetwerk, etc.

Succesvolle aanpak
Soeters: “Onze nuchtere, Twentse aanpak viel goed bij de Amsterdamse collega’s. Zo werd diep ingegaan op de Twente Mobiel deal die wij met bedrijven of bedrijvenverenigingen afsluiten. En laten we Tim niet vergeten. Zijn enthousiaste aanpak om medewerkers te verleiden naar andere vervoerswijzen, is iets wat ook in Amsterdam zou kunnen aanslaan.”

Rob Soeters sluit af: “We vonden het al met al een nuttige middag. Een uitnodiging om naar Amsterdam te komen om een vervolg te geven aan dit werkbezoek, is al met open armen ontvangen.”

Menu