Al bijna 54.000 Nederlanders nemen deel aan Fiets Telweek

Op 14 september is het Nederlands grootste fietsonderzoek ooit gestart. Voor het eerst worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht die fietsers maken. Het onderzoek duurt een week, waarbij inmiddels al 53.961 deelnemers meedoen.
Belangstellende fietsers kunnen zich ook deze week – tot en met donderdag 17 september-  nog aanmelden. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren.
Speciale onderzoeks-app
Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de App de Fiets! app. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Fietsers nemen deel aan het onderzoek door de gratis app te downloaden in de App Store en Google Play. Onder alle deelnemers worden 20 Batavus fietsen verloot. Kijk voor meer informatie op www.fietstelweek.nl of download de app direct via:
Breedgedragen onderzoek
Het fietsonderzoek is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van diverse partijen. Naast Nederlandse provincies en stadsregio’s, gemeentes werken ook de Nederlandse Fietsersbond, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Bredase universiteit NHTV mee aan de ontwikkeling en verwerking van het onderzoek. Ook de provincie Overijssel draagt actief bij aan dit onderzoek.
Menu