8 miljoen gefietste kilometer in 5 jaar fietsstimulering bij MST!

Ruim 2.700 medewerkers van Medisch Spectrum Twente fietsen regelmatig naar het werk en worden daarvoor beloond. De fietsen van de werknemers zijn voorzien van een zogenoemde ‘tag’. In de fietsenstallingen van MST hangt een ontvanger en deze registreert elke fietsrit naar het werk. De medewerkers die naar het werk fietsen worden beloond met punten,  Bikies genaamd. Er geldt een vast aantal Bikies per rit, afhankelijk van de afstand. De gespaarde Bikies kunnen de medewerkers verzilveren in de webshop, of bij een aangesloten rijwielhandelaar. Inmiddels is dit initiatief uitgegroeid tot een groter project waar ook andere werkgevers bij zijn aangehaakt www.fietsendnaarjewerk.nl.

En op 1 maart 2018 was een speciaal moment: MST doet inmiddels al 5 jaar aan fietsstimulering! Tijd voor een klein feestje. Gerrit van der Kolk van HR is er trots op dat er zoveel en met zoveel tevredenheid wordt gefietst naar het werk: “We merken dat deze vorm van fietsstimulering werkt en bijdraagt aan de werknemerstevredenheid. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat fietsers minder verzuimen. Maar ook praktisch gezien zou de parkeergarage de druk niet aankunnen als er niet zoveel mensen op de fiets naar het werk zouden gaan. En vijf jaar stimuleren voor 2.700 mensen is voor ons een prachtige mijlpaal; op naar de volgende vijf jaar”.

Bijna 200 medewerkers kwamen op het feestje af. Hoogtepunt was een zinderende kennisquiz. Het kwam op de laatste vraag aan. Die bepaalde wie de uiteindelijke winnaar was van een cheque ter waarde van 2.500 bikies! De quiz ging over indrukwekkende, soms moeilijk te bevatten cijfers. Wat dacht je van ruim 240 miljoen verbrande calorieën?! Andere leuke feitjes:
– Ritten woon-werk 511.129 retour
– Gespaarde Bikies 2.756.146
– Kilometers gefietst 8.132.562
– Brandstof bespaard 530.281 liter
– CO2 reducering 1.167.185 kilogram

Ook was er een high tec 3d fittest. Daarbij waren alle 25 deelnemers winnaars. MST zal voorlopig nog niet stoppen met fietsstimulering, want investeren in fietsen loont!

Menu