Wat is een mobiliteitsscan?

Wat is een Mobiliteitsscan?
De mobiliteitsscan geeft snel een eerste inzicht in het mobiliteitsprofiel van uw bedrijf. U kunt de mobiliteitsscan gebruiken om uw mobiliteitsbeleid aan te scherpen of bepaalde maatregelen voor te bereiden. Wilt u bijvoorbeeld de mobiliteit verduurzamen, het parkeerprobleem aanpakken of het aantal leaseauto’s verminderen? De mobiliteitsscan is daar een mooi en concreet vertrekpunt voor.

Rene en Arnold staan voor u klaar
Mobiliteitsmakelaars Rene en Arnold van de provincie Overijssel staan voor u klaar. Zij helpen u graag op weg met uw mobiliteitsvragen. Arnold: “We beginnen met een analyse van het reisgedrag van uw medewerkers. Dat gebeurt aan de hand van postcodes. Zo krijgt u inzicht in de reisopties van uw medewerkers. Wie woont er op fietsbare afstand? En hoeveel medewerkers zouden op zich met het ov kunnen reizen? Ook leggen we u enkele vragen voor. Hoe zit het met de parkeergelegenheid, fietsenstalling en andere voorzieningen op het gebied van mobiliteit? Ook komen de mobiliteitskosten op een rij te staan, inclusief regelingen en vergoedingen. Op basis van deze inventarisatie, ontvangt u een globaal advies met mogelijkheden om het mobiliteitsbeleid verder aan te scherpen.”

Soms is er behoefte aan nog meer aanvullende individuele informatie. Dit kan via een online vragenlijst voor medewerkers. Rene: “Wij maken een voorzet voor de vragen. Deze vragenlijst kan in plaats van of aanvullend aan de postcode-analyse worden ingezet.” Zaken die aan de orde kunnen komen zijn:

  • hoe reizen medewerkers nu naar het werk?
  • wat vinden ze van de huidige voorzieningen en regelingen?
  • staan ze open voor alternatieven voor de auto?
  • zo ja, wat zijn dan mogelijke alternatieven?
  • zo nee, wat weerhoudt hen om anders te reizen?

Wilt u ook een gratis mobiliteitsscan? Meld u hier aan en wij nemen contact met u op!

https://www.twentemobiel.nl/mobiliteitscan/

 

 

Menu