Stimuleer uw medewerkers om te fietsen

Als werkgever heeft u er veel aan als uw werknemers op de fiets naar het werk gaan. Wanneer zij fietsen, voelen zij zich gelukkiger, gezonder en zijn ze minder vaak ziek. Voor u scheelt dit bijvoorbeeld ook in parkeerkosten voor uw organisatie.

De overheid stimuleert fietscampagnes, hiermee kunnen wij u kosteloos helpen. Want hoe krijgt u uw werknemers op de fiets? Wij kunnen helpen met diverse campagnes. Denk aan het gratis testen van e-bikes, onze fietsactie Fietsmaatjes en meer.

Heeft u interesse? Wij helpen u namelijk vrijblijvend. Stuur ons een mail en wij gaan samen met u kijken naar de diverse mogelijkheden.

Fietsvoorzieningen en regelingen

Vaak kiezen medewerkers voor de fiets omdat ze zich daardoor gezond en vitaal voelen. Daarnaast helpen de juiste fiscale regelingen en goede fietsvoorzieningen ook bij de motivatie.

Voorbeelden zijn:

  • kilometervergoedingen;
  • belastingvoordelen bij de aanschaf van een fiets;
  • een goede stalling;
  • laadpalen voor elektrische fietsen;
  • fietsenmakers op kantoor.

Wist u dat per 1 januari 2020 de overheid het ook fiscaal aantrekkelijker heeft gemaakt voor mensen om met een fiets van de zaak naar het werk te gaan?

Maak van een nood een deugd

De komende maanden gaan mensen weer regelmatig terug naar kantoor, een mooie gelegenheid om tijdens deze nieuwe start mensen te stimuleren om te fietsen. Juist nu kunt u hier op inspelen bij uw werknemers. De helft van alle autoritten is korter dan 7,5 kilometer. De fiets is daarvoor een goed alternatief. Fietsen is gezond, gemakkelijk en goed voor het milieu. Daarom wil de overheid 200.000 extra forenzen op de fiets. Door extra stallingen, fietsroutes en financiële prikkels voor werknemers.

Hiermee kunnen wij uw organisatie helpen. In onderzoek* is berekend dat 1% toename in het aantal regelmatige fietsers de gezamenlijke werkgevers een besparing van 27 miljoen euro per jaar op kan leveren. Stel eens voor hoeveel het uw organisatie kan opleveren.

*Bron: TNO-rapport ‘Fietsen is groen, gezond en voordelig’.

Alle voordelen in één infographic

Menu