Carel Lurvink fietst tijdens de Vitaliteitsweek

Van 20 t/m 26 september 2021 vindt alweer de 7e editie van de Nationale Vitaliteitsweek plaats! Met als thema van #COVID-19 naar #GOFIT-21. In samenwerking met Twente Mobiel zijn er in deze Vitaliteitsweek 3 e-bikes van MKB Twente in gebruik bij Carel Lurvink. 

De werknemers zijn dolenthousiast, en we hebben geluk met het weer dus ze maken gretig gebruik van de fiets’ – HR manager Floortje Koobs

Op de e-bike naar Carel Lurvink

‘Verschillende medewerkers proberen deze week uit hoe het is om met de e-bike naar het werk te gaan ipv met de auto’, zo vertelde een medewerker die dagelijks van Almelo naar Enschede reist. 

Carel Lurvink doet er alles aan om de medewerkers te laten ervaren hoe je fitter kunt blijven en worden door meer beweging. Naast de e-bikes zijn er ook speed pedelecs ingezet. Na deze week gaat Carel Lurvink de ervaring van de medewerkers delen. De eerste reactie is al binnen van HR-manager Floortje Koobs: ‘De werknemers zijn dolenthousiast, en we hebben geluk met het weer dus ze maken gretig gebruik van de fiets’

Op die manier hopen zij meer werkgevers te kunnen enthousiasmeren en medewerkers laten ervaren wat meer beweging met je gezondheid doet. Hiermee is Carel Lurvink niet alleen milieubewust bezig, maar ook gezondheidsbewust. Fietsen brengt namelijk een groot aantal gezondheidsvoordelen met zich mee. Een win-win situatie dus! Goed voor het milieu en goed voor de gezondheid. 

Fietspotentie in Twente

Binnen Twente woont ongeveer de helft van alle werknemers op fietsafstand van werk. Dit potentieel wordt momenteel echter nog lang niet benut. Binnen Twente reist zo’n tweederde van de werknemers dagelijks met de auto van en naar werk. Door dit initiatief maakt Carel Lurvink haar medewerkers bewust van de voordelen die fietsen met zich meebrengt.

Ook een e-bike uitproberen? Mail relatiebeheer@mkb-twente.nl of neem contact op met ons.

Menu