Bedrijvenpark Bornsestraat zet in op fietsstimulering

Vijf bedrijven, gevestigd op het Almelose bedrijvenpark Bornsestraat, hebben elektrische bedrijfsfietsen aangeschaft. Medewerkers kunnen de elektrische fietsen voor woon-werk en zakelijk verkeer gebruiken. Op 6 juni werden de fietsen feestelijk in ontvangst genomen.

Voorzitter Gerjan Bremmer van Bedrijvenkring Bornsestraat: “We hebben op het bedrijvenpark duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door het stimuleren van het fietsgebruik streven we naar minder auto’s op de weg. Dat bespaart autokilometers en CO2 uitstoot. Anderzijds is fietsen goed voor de gezondheid, draagt het bij aan de vitaliteit van medewerkers en daarmee aan het terugdringen van het ziekteverzuim.”

In dit project hebben vijf bedrijven, Bedrijvenkring Bornsestraat en Twente Mobiel de handen ineengeslagen. Allen dragen financieel bij in de aanschaf van de bedrijfsfietsen. Voor alle andere bedrijven is centraal op het bedrijvenpark een mobiliteitscentrum bij De Fabriek, aan de Planthofsweg 53, ingericht waar medewerkers (elektrische) fietsen kunnen lenen en hun eigen fiets kunnen laten onderhouden.

Twente Mobiel is onderdeel van de provincie Overijssel en voert het programma Beter Benutten uit. Rijk, regio en bedrijfsleven streven samen naar een goede bereikbaarheid voor iedereen.

Op de foto van links naar rechts: Mark Niemeijer (J & J Techniek), Jan Oldejans (Herikon), Henry Westen (FietZ Almelo), Ine Niemeijer (J & J Techniek) en Gertjan Mollink (Bedrijvenkring).

Menu