Vier bouwstenen voor mobiliteitsmaatregelen

Mobiliteitsmaatregelen

We bevinden ons in een unieke, maar soms ook lastige periode door het coronavirus. Gelukkig gaan we de goede kant op en bewegen we ons stap voor stap weer richting de situatie vóór het virus. Steeds meer werknemers kiezen ervoor om een dagje op kantoor te werken en werkgevers zijn druk bezig met het treffen van maatregelen om dit te faciliteren.

Als het gaat om mobiliteitsmaatregelen, hebben wij een handig Mobiliteitsprotocol gemaakt dat u helpt bij het maken van mobiliteitskeuzes én het nemen van mobiliteitsmaatregelen. De woon-werkafstand van uw medewerkers staat hierin centraal. Zorg dus dat u Inzicht hierin heeft, oftewel: start met de eerste ‘bouwsteen’ voor het treffen van mobiliteitsmaatregelen.

In totaal onderscheiden we vier bouwstenen. Bekijk deze bouwstenen om het juiste vertrekpunt voor uw organisatie te bepalen.

Bouwsteen 1: Inzicht

Bedenk niet meteen de oplossing, maar kom eerst meer te weten over het reisgedrag van uw werknemers. Wanneer u dat weet, kunt u veel beter passende oplossingen verzinnen. Want hoe gaan ze eigenlijk naar het werk? En hoe dicht wonen ze in de buurt? Maak, nadat u inzicht hebt gekregen, iemand binnen uw organisatie verantwoordelijk voor dit thema. Communiceer doorlopend met uw werknemers en laat hen zien dat u dit een belangrijk thema vindt en blijft het onder de aandacht. Als werkgever kunt u gratis gebruikmaken van onze Mobiliteitscan inzicht te krijgen in het reisgedrag van uw werknemers.

Bouwsteen 2: De Basis op orde

Is het potentieel binnen uw organisatie bekend, focus u dan op de factor ‘kunnen’. Met andere woorden: zorg ervoor dat de faciliteiten en voorzieningen voor uw werknemers in orde zijn. Wilt u thuiswerken stimuleren, zorg dan ervoor dat ICT-zaken goed geregeld zijn en ze een ergonomische thuiswerkplek hebben. Wilt u het gebruik van de elektrische fiets stimuleren, zorg dan ervoor dat er voldoende oplaadpunten beschikbaar zijn.

De provincie Overijssel heeft een subsidie waarvan u als werkgever in Overijssel gebruik kan maken om mobiliteitsmaatregelen te financieren. Draagt de maatregel die u voor ogen hebt bij aan minder autogebruik in de spits en CO2-reductie, dan komt u in aanmerking voor een subsidie van maximaal 50.000 euro. Onze mobiliteitsmakelaars helpen u graag bij het doen van uw aanvraag.

Bouwsteen 3: Kosteloos proberen

Een effectieve manier om ander mobiliteitsgedrag te stimuleren, is door mensen alternatief reisgedrag te laten proberen. In plaats van dat u uw werknemers probeert te overtuigen, laat u uw medewerkers zichzelf overtuigen. Het liefst op een laagdrempelige en kosteloze manier zodat er weinig redenen overblijven om iets niet te proberen.

Gratis e-bike
Via de actie Proefrijden kunnen forenzen in heel Overijssel gratis een week lang een e-bike uitproberen bij een aangesloten fietshandelaar. Aanmelden kan via de website van Fietsen Werkt!. Een overzicht van aangesloten fietshandelaren is daar ook te vinden. De actie duurt het hele jaar.

Bouwsteen 4: Pak door

Slaat het nieuwe gedrag goed aan bij uw medewerkers? Pak dan door om te voorkomen dat uw medewerkers weer in hun oude reispatroon terugvallen. Onze mobiliteitsmakelaars denken graag met u mee. Houd ook goed in de gaten welke acties wij organiseren. Door medewerkers te stimuleren om mee te doen aan onze actie Fietsmaatjes, wordt het nieuwe gedrag nog meer bestendigd. Bij Fietsmaatjes worden zowel bestaande fietsers als nieuwe fietsers binnen uw bedrijf beloond als zij naar hun werk fietsen. Hoe meer ze fietsen, hoe meer geld ze bij elkaar sparen. Fietsmaatjes gaat in oktober weer van start.

Wel ideeën, maar op zoek naar budget?
Vraag dan een subsidie aan bij de provincie Overijssel. Als werkgever in Overijssel kunt u hiervan gebruikmaken om mobiliteitsmaatregelen te financieren. Draagt de maatregel die u voor ogen hebt bij aan minder autogebruik in de spits en CO2-reductie, dan komt u in aanmerking voor een subsidie van maximaal 50.000 euro. Onze mobiliteitsmakelaars helpen u graag bij het doen van uw aanvraag.

Menu