3 nieuwe partners Twente Mobiel

Twente Mobiel werkt samen met organisaties aan hun mobiliteitsbeleid. Dit leidt tot voordelen als een betere bereikbaarheid, duurzame oplossingen en gezonde, fitte werknemers. Werken aan mobiliteit levert op veel vlakken winst op! Wij verwelkomen drie nieuwe partners en stellen hen graag aan u voor:

Carel Lurvink
Carel Lurvink, gevestigd in Enschede, is een groothandel in schoonmaak-veiligheids- en schildersartikelen. Het is een oud familiebedrijf met ruim 80 medewerkers.

Carel Lurvink heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en is druk bezig allerlei mogelijkheden te benutten om duurzamer te worden. Zo worden bijvoorbeeld kartonnen koffiebekers gerecycled om er toiletpapier van te laten maken. Ze hebben door heel Nederland vertegenwoordigers op de weg die veel autokilometers maken. Carel Lurvink is op zoek naar ideeën om het vervoer duurzamer te maken. Als nieuwe partner van Twente Mobiel doen ze inmiddels mee aan de Probeer e-fietsactie en aan de fietsactie Fietsmaatjes.

Eaton
Eaton is een wereldwijde technologieleider in powermanagementoplossingen. De vestiging in Hengelo (Westermaat) was oorspronkelijk een vestiging van Holec. Een aantal jaren geleden heeft het Amerikaanse bedrijf Eaton Holec overgenomen. Bij de huidige vestiging werken 700 medewerkers in vaste dienst. Daarom heen zit een schil van flexibele medewerkers.

Voor het Amerikaanse bedrijf tellen het financiële resultaat en veiligheid zwaar. In 2019 ligt ook de nadruk op environment. Zo komen op alle daken zonnepanelen. Veel medewerkers komen met de fiets naar het werk. Een parkeerprobleem is er niet. Vanwege de aandacht voor duurzaamheid wil Eaton ook het gebruik van meer duurzaam vervoer stimuleren. Twente Mobiel kan daarbij helpen en om die reden is Eaton partner geworden. Inmiddels is er een mobiliteitsonderzoek onder medewerkers uitgevoerd, doet Eaton mee aan de OV-Probeeractie en heeft zich voor Fietsmaatjes aangemeld.

Ortageo
Ortageo is als ingenieursbureau actief in de ruimtelijke leefomgeving. Ortageo heeft vestigingen in Almelo, Weurt, Oud-Beijerland en Rolde. Een belangrijk deel van de medewerkers is werkzaam op de hoofdvestiging in Almelo en op de vestiging in Weurt.

Het personeel is zowel actief op kantoor als ook op locatie. Mobiliteit is een grote kostenpost voor Ortageo en wil meer maatschappelijke en financieel rendement op haar mobiliteit. Twente Mobiel heeft als eerste stap onderzoek onder de medewerkers uitgevoerd. Hoe ziet de mobiliteit eruit? Het blijkt dat driekwart van de medewerkers met de auto naar het werk rijdt. Verder blijkt dat 43% van de medewerkers (vrijwel) dagelijks voor het werk reist. Bijna de helft van de medewerkers maakt nooit of sporadisch een zakelijke reis. Zo’n 45 % van de automobilisten woont op minder dan 15 km van het werk. Ortageo heeft mede op basis van de onderzoeksresultaten een mobiliteitsplan gemaakt. Inmiddels is daarvan gerealiseerd:

  • Thuiswerken (opgenomen in handboek Personeel)
  • Flexibele werktijden (opgenomen in Handboek Personeel)
  • Fietsenstalling in de hal
  • Mobiliteitskaart voor geel kentekenhouders
  • Per vestiging een mobiliteitskaart voor algemeen gebruik

De tweede fase van het mobiliteitsplan omvat maatregelen om teleconferencing mogelijk te maken, zodat er minder tussen de vestigingen hoeft te worden gereden, om zuinige auto’s aan te schaffen en om het e-fietsen te stimuleren. Twente Mobiel levert een financiële stimuleringsbijdrage in de kosten. Het verwachte resultaat van uitvoering van het mobiliteitsplan zijn 25 spitsmijdingen per werkdag en een reductie van CO2 uitstoot van 8,7 ton per jaar.

Wilt u ook partner worden van Twente Mobiel? Neem dan een kijkje op onze partnerpagina en neem contact met ons op!

Menu