Twente Mobiel Deal met Ortageo

Ortageo is als ingenieursbureau actief in de ruimtelijke leefomgeving. Ortageo heeft vestigingen in Almelo, Weurt, Oud-Beijerland en Rolde. Een belangrijk deel van de medewerkers is werkzaam op de hoofdvestiging in Almelo en op de vestiging in Weurt. 

Het personeel is zowel werkzaam op kantoor als ook op locatie. Mobiliteit is een grote kostenpost voor Ortageo en de organisatie wil meer maatschappelijke en financieel rendement op haar mobiliteit. Twente Mobiel heeft als eerste stap onderzoek onder de medewerkers uitgevoerd. Hoe ziet de mobiliteit eruit? Het blijkt dat driekwart van de medewerkers met de auto naar het werk rijdt. Verder blijkt dat 43% van de medewerkers (vrijwel) dagelijks voor het werk reist. Bijna de helft van de medewerkers maakt nooit of sporadisch een zakelijke reis. Zo’n 45 % van de automobilisten woont op minder dan 15 km van het werk. Ortageo heeft mede op basis van de onderzoeksresultaten een mobiliteitsplan gemaakt. Inmiddels is daarvan gerealiseerd:

• Thuiswerken (opgenomen in handboek Personeel)

• Flexibele werktijden (opgenomen in Handboek Personeel)

• Fietsenstalling in de hal

• Mobiliteitskaart voor geel kentekenhouders  

• Per vestiging een mobiliteitskaart voor algemeen gebruik

De tweede fase van het mobiliteitsplan omvat maatregelen om teleconferencing mogelijk te maken, zodat er minder tussen de vestigingen hoeft te worden gereden, om zuinige auto’s aan te schaffen en om het e-fietsen te stimuleren. Twente Mobiel levert een financiële stimuleringsbijdrage in de kosten. Het verwachte resultaat van uitvoering van het mobiliteitsplan zijn 25 spitsmijdingen per werkdag en een reductie van CO2 uitstoot van 8,7 ton per jaar.

Menu