Succesvolle E-bike Probeeractie met enthousiaste werkgevers en medewerkers

E-poolfietsen

Alleen vertellen dat medewerkers meer naar het werk zouden kunnen fietsen, is niet voldoende. Twente Mobiel heeft daarom exclusief aan haar partners gedurende 3 maanden een aantal e-bikes ter beschikking gesteld. Onder het motto: probeer de e-bike maar eens uit. Geheel vrijblijvend. 17 bedrijven deden mee met deze E-bike Probeeractie.

Medewerkers konden met deze actie gedurende een week een e-bike gratis uitproberen. Aan het einde van november bleek dat in totaal 195 medewerkers de e-bike hadden uitgeprobeerd. De reacties waren ronduit positief. Medewerkers verbaasden zich over het gemak waarmee je met de e-bike kan fietsen. Veel medewerkers zijn zo enthousiast dat een e-bike willen aanschaffen, en zelfs al gedaan hebben.

Dat klopt met de verwachting die de werkgevers hadden. Zij denken dat de E-bike Probeeractie uiteindelijk tot minder autogebruik leidt. Dit wilden zij ook juist met deze actie stimuleren. Als vervolg geven betrokken werkgevers aan fietsen te willen stimuleren door fietsvoorzieningen aan te brengen en medewerkers te helpen een e-bike aan te schaffen. Denk daarbij aan oplaadpunten, fietsplan, overdekte fietsenstalling en een beloningsplan.

Vaak heeft de elektrische fiets nog een oubollig imago. Een vervoermiddel voor ouderen. Dat beeld is in snel tempo aan het veranderen, ook door de steeds hippere modellen. Twee derde van de Twentse medewerkers woont op maximaal 15 km van het werk. Met een e-bike is dat een prima fietsbare afstand.

De E-Bike Probeeractie was zo’n succes dat we in februari 2019 de actie gaan herhalen voor onze partners. Heeft u interesse om op de hoogte gehouden te worden? Meld u dan hier aan en vermeld in de e-mail dat u interesse heeft in de E-bike Probeeractie. Wij ontvangen daarbij graag uw naam, bedrijfsnaam en uw telefoonnummer.

Menu