Gemeente Hengelo laat een mobilliteitsonderzoek onder alle ambtenaren houden

Gemeente Hengelo onderzoekt samen met Twente Mobiel hoe medewerkers van de gemeente naar het werk reizen. 675 medewerkers worden hiervoor binnenkort benaderd.

Goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en fiets
De renovatie van het stadhuis en de bouw van het nieuwe stadskantoor in de binnenstad van Hengelo zijn in volle gang. Het stadhuis  krijgt een ondergrondse parkeerstalling voor 500 fietsen. De bereikbaarheid per openbaar vervoer is hier prima. Vanaf station Hengelo is het 6 minuten lopen naar het nieuwe stadskantoor. De bereikbaarheid per auto wordt voor de ambtenaren moeilijker. De binnenstad van Hengelo kent immers betaald parkeren. Parkeerplaatsen onder het nieuwe stadskantoor zijn uitsluitend bedoeld voor zakelijke voertuigen.

Mobiliteitsplan
De gemeente laat samen met Twente Mobiel onderzoeken hoe de medewerkers op dit moment naar het werk gaan en hoe zij verwachten naar het nieuwe stadskantoor te gaan. De 675 medewerkers krijgen in de tweede helft van maart het verzoek een online vragenlijst in te vullen.  De gemeente wil de resultaten gebruiken bij het maken van een mobiliteitsplan. Gebruik van fiets en openbaar vervoer worden zoveel mogelijk gestimuleerd. Maar er wordt ook nagedacht over een goede parkeeroplossing voor medewerkers voor wie de fiets of het OV geen realistische optie is.

Menu