Fietssymposium Overijssel 25 november

Maandagmiddag 25 november 2019 organiseert stichting 365 Dagen Fietsen de allereerste editie van het Fietssymposium Overijssel. Arnold Helfrich, mobiliteitsadviseur van Twente Mobiel en Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle geeft hier een inspirerende en (inter)actieve sessie over fietsstimulering, speciaal voor bedrijven en organisaties. Komt u ook?

Datum: 25 november 2019
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Deventer Schouwburg
Thema: Fietsen vitaliseert
Deelname is gratis

U bent  van harte welkom op het symposium in de Deventer Schouwburg, waarin het thema ‘Fietsen vitaliseert’ centraal zal staan. Er zijn inspirerende sprekers en u kunt netwerken. Op deze allereerste editie van het symposium is er nog  een primeur: De presentatie van de Overijsselse Fietsmonitor.

Voor wie?
De fiets speelt een belangrijke rol in en op respectievelijk verschillende sectoren en beleidsterreinen. Bent u actief op het gebied van mobiliteit, veiligheid, infrastructuur, economie, zorg, vrije tijd, natuur, welzijn of sport: de fiets verbindt! Vergroot uw kennis, laat u inspireren en ontmoet ‘fietscollega’s’ uit heel Overijssel.

Tijdens deze middag komen twee keynote sprekers aan het woord zoals  Gert-Jan Hospers, hoogleraar Transitie in Stad & Regio, wielrenner Bram Tankink en Nynke de Jong, schrijfster van het boek ‘Vrouw en Fiets’ en kunt u een keuze maken tussen vier deelsessies, waaronder de deelsessie Fietsstimulering door werkgevers – leer en inspireer van Twente Mobiel en Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle . Bekijk hier het hele programma van het Fietssymposium

Deelsessie Fietsstimulering door werkgevers – leer en inspireer
Wilt u uw werknemers (nog meer) stimuleren om naar het werk te fietsen? In deze deelsessie bepaalt u het vertrekpunt voor uw organisatie of bedrijf en verlaat u de sessie met een beknopt fietsplan als een mooie start. Deze sessie is interessant voor alle werkgevers die met fietsstimulering aan de slag willen of het verder willen ontwikkelen. Tijdens de sessie gaat u in gesprek met andere ervaren en minder ervaren werkgevers en helpt u elkaar een stap vooruit.

Sessieleider – Arnold Helfrich
Arnold Helfrich is mobiliteitsmakelaar in Overijssel en keuzereiziger in hard en nieren. In de werksessie neemt Arnold zijn jarenlange ervaring met het werken met werkgevers mee in deze praktische sessie. Wat raakt medewerkers en hoe krijgt u als werkgevers fietsstimulering georganiseerd. Mobiliteit van een werkgever raakt iedereen, maar is van niemand

Het Fietssymposium vindt plaats in de stad waar het fietsen ooit begon, Deventer. De eerste rijwielfabriek, Burgers Rijwielen, opende 150 jaar geleden in deze Hanzestad haar deuren. En ‘Immer Weiter’ de oudste fietsclub van Nederland – en waarschijnlijk zelfs ter wereld – is ook in Deventer opgericht.

Menu