Fietsmaatjes – plek voor 1.000 extra deelnemers

4.000 medewerkers van Overijsselse bedrijven hebben zich de afgelopen weken aangemeld voor Fietsmaatjes om meer naar het werk te fietsen. Dat is het doel van de actie: Buddy’s – medewerkers die al naar het werk fietsen – motiveren hun autorijdende collega’s ook op de fiets te stappen. Enthousiast is gereageerd op de actie en de limiet van 4.000 deelnemers was al snel gehaald. Stopt het daarom? “Nee, zeker niet!”, zegt René Teeuwen, projectleider van Fietsmaatjes. ‘We hebben we actie uitgebreid! Nieuwe deelnemers blijven zich aanmelden. Als er zoveel belangstelling voor is, dan gaan we natuurlijk door! We zijn trots dat er zoveel mensen mee willen doen. Fietsende medewerkers zijn over het algemeen fitter en gezonder dan hun autorijdende collega’s. Bovendien scheelt het in hun portemonnee. Kortom, fietsen naar je werk is gezond en goedkoop.”

Meedoen kan nog steeds*
De afgelopen twee weken hebben 277 grote en kleine bedrijven uit Twente en West-Overijssel zich voor de fietsactie aangemeld. Bedrijven kunnen zich nog tot en met 30 juni aanmelden. Ze geven hun medewerkers daarmee de kans om te ervaren dat fietsen naar het werk niet alleen werkt, maar ook loont. De fietsactie, die tot eind november 2019 duurt, moet het fietsgebruik verder stimuleren en het autogebruik en de CO2 uitstoot verminderen. Aanmelden kan nog steeds, maar met een maximum van 5.000 deelnemers. Op is nu dus echt op! Alle informatie over Fietsmaatjes is te vinden op timreist.nl/fietsmaatjes.

Hoe werkt Fietsmaatjes?
Met Fietsmaatjes stimuleren medewerkers elkaar om naar het werk te fietsen. Een ervaren fietser (buddy) stelt een team samen van collega’s die met de auto naar het werk rijden en (vaker) naar het werk willen fietsen. Buddy’s én deelnemers krijgen voor elke gefietste dag een financiële beloning. Ze kunnen tot wel honderden euro’s verdienen, afhankelijk van de fietsafstand en het aantal gefietste dagen. Fietsmaatjes is een initiatief van Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle en Twente Mobiel, beiden projectorganisaties van provincie Overijssel.

Samenwerken aan bereikbaarheid en CO2-reductie
Ministerie van infrastructuur en waterstaat en provincie Overijssel werken samen aan minder auto’s in de spits en de reductie van CO2. Wij doen dit onder de naam Twente Mobiel en Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle. Met slimme en duurzame mobiliteitsmaatregelen helpen we de regio’s Twente en West Overijssel beter bereikbaar te maken en te houden, in nauwe samenwerking met bedrijven en organisaties.

Meer informatie voor werkgevers en werknemers
Werkgevers in regio Twente: https://www.twentemobiel.nl/fietsmaatjes
Werkgevers in regio Zwolle: https://www.werkgeversaanpakmobiliteitregiozwolle.nl/acties/219-fietsmaatjes-fietsen-naar-het-werk-loont
Werknemers: https://timreist.nl/fietsmaatjes

*Met uitzondering van Deventer. Deventer sluit voor fietsstimulering aan bij provincie Gelderland.

Menu