Coulisse en Twente Mobiel zetten samen in op duurzaamheid en verminderen parkeerdruk

Op 28 maart hebben de CEO van Coulisse, Rob Boogaard en de voorzitter van Twente Mobiel, Herman Mulder hun handtekening gezet onder het partnerschap waarin beide partijen samen aan de slag gaan met mobiliteitsmanagement. Coulisse is toonaangevend in design en development van binnenzonwering. Het bedrijf heeft wereldwijd 180 medewerkers, waarvan er 150 werken op de hoofdvestiging in Enter. Vanwege onder andere de hoge parkeerdruk bij de hoofdvestiging heeft Coulisse contact gezocht met Twente Mobiel. Verder wil Coulisse invulling geven aan haar ambitie om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid door CO2 te reduceren. Coulisse wil niet alleen de beste van de wereld zijn, maar ook de beste voor de wereld. Mobiliteit kan daarbij een rol spelen.

Uit een eerste scan blijkt dat er voor het woon-werkverkeer en ook het zakelijke verkeer mogelijkheden liggen voor Coulisse voor andere alternatieve vormen van vervoer.  Twente Mobiel zal Coulisse hierin adviseren en samen acties opzetten.

Uitgangspunt bij deze samenwerking is een kosteneffectieve aanpak die inspeelt op de belangen van zowel werkgevers als werknemers. Hierbij wordt gekeken naar gezondheid, kostenbesparingen en duurzaamheid. Bij al deze acties zal er speciale aandacht zijn voor gedragsbeïnvloeding. Hierdoor worden werknemers geprikkeld alternatieven uit te proberen en hun eigen voordelen hierbij in beeld te krijgen.

Op de foto: links Herman Mulder, voorzitter Twente Mobiel, rechts Rob Boogaard, CEO Coulisse.

Menu