Twentse ziekenhuizen op werkbezoek

KPN Getronics, Zoetermeer en Haga Ziekenhuis, Den Haag

Twente Mobiel investeert in kennisuitwisseling bij Twentse werkgevers. Zo is, met dank aan Ronald Postma, de mobiliteitsmakelaar in Den Haag, een werkbezoek georganiseerd voor twee Twentse ziekenhuizen aan KPN-Getronics en het Haga Ziekenhuis.

Het was een interessante, leerzame en filevriendelijke dag. Er werd gecarpoold en met de trein gereisd!

Het Nieuwe Werken bij KPN-Getronics

De Twentse delegatie, bestaande uit vertegenwoordigers van Ziekenhuisgroep Twente en het Medisch Spectrum Twente, werden allereerst verwelkomd door KPN-Getronics in Zoetermeer. In een informele setting werd een presentatie gegeven over Het Nieuwe Werken (onder andere thuis- en flexwerken). Hoe is het toegepast in de bedrijfsvoering? Welk tips kunnen we meenemen naar Twente?

Ook iets voor u?

  Persoongegevens  Over de organisatie  Haga Ziekenhuis: prijswinnaar geeft mobiliteitstips

  Het tweede bezoek was aan het Haga Ziekenhuis in Den Haag. Dit ziekenhuis is winnaar van de eerste Mobiliteitsaward Haaglanden. Zowel voor de ziekenhuizen in Den Haag als in Twente geldt dat de prioriteit met name ligt bij (a) parkeren voor personeel en bezoekers, (b) promoten van milieuvriendelijke vervoerwijzen en (c) vervoer tussen vestigingen.

  De werkbezoeken waren erg inspirerend, informatief en verbindend. Waardevolle ideeën en do’s en don’ts werden tussen de deelnemers uitgewisseld, waardoor het opzetten of uitbouwen van het mobiliteitsbeleid kon worden geoptimaliseerd.

  Het belangrijkste advies is wel om Het Nieuwe Werken integraal aan te pakken en evenveel aandacht te besteden aan onderwerpen als ICT, organisatie, proces en cultuur. Het implementeren vraagt een lange adem, omdat een cultuuromslag noodzakelijk is. En dat kost tijd.

  Ook binnen de zorg zijn er mogelijkheden om Het Nieuwe Werken te introduceren. Zowel in de werkwijze als voor een deel van het personeel. De Twentse ziekenhuizen zijn op onderdelen al bezig met de introductie van Het Nieuwe Werken, maar zagen bij KPN-Getronics een duidelijke meerwaarde voor hun bedrijfsvoering. Leer dus van de successen van andere bedrijven, ook al is het een andere branche.

  Gerelateerde cases

  Menu