Teleconferencing: Ook voor kleinere bedrijven

Gullimex, Borne

Altijd gedacht dat mobiliteitsmanagement alleen geschikt is voor grote organisaties? Zeker niet. Ook kleinere bedrijven kunnen er hun voordeel mee behalen. Gullimex, een ICT bedrijf met 45 medewerkers, laat zien hoe zij gebruik maakt van teleconferencing. Een mooie vorm van het alom populaire Het Nieuwe Werken.

Kosten en gezondheid
Gullimex houdt zich sinds jaren bezig met mobiliteitsmanagement: fietsstimulering, thuiswerkmogelijkheden en teleconferencing. “Als je niet over mobiliteitsmanagement na denkt, brengt het een hoop onnodige kosten met zich mee”, aldus Wim Geul, directeur Gullimex. “Ook gezondheid vind ik belangrijk. Medewerkers moeten niet zoveel in de auto zitten.” Kostenoverweging en het gezondheidsaspect zijn dan ook voor Gullimex de belangrijke aanjagers.

Ook iets voor u?

  Persoongegevens  Over de organisatie  Wennen in het begin
  Gullimex heeft, naast de Nederlandse vestiging in Borne, een vestiging in België. Door deze situatie ontstond al gauw de behoefte aan een beeldverbinding tussen beide locaties. Geul legt uit: “Wij zijn eenvoudigweg begonnen met een goede internetverbinding. Spraak, beeld en de complete bedrijfsvoering: het moet allemaal via dezelfde verbinding lopen. Dit moet snel en gemakkelijk zijn.”

  Gullimex maakt gebruik van een Europese internetverbinding van KPN. “In het begin was teleconferencing wel wennen. Het is een andere manier van werken. Wil je ook wel steeds iemands gezicht zien?” verklaart Wim Geul.

  Verbeteren apparatuur
  Teleconferencing bij Gullimex wordt sinds kort ondersteund met Cisco apparatuur. Het Bornse bedrijf was de eerste koper van deze toestellen. Deze zijn aangeschaft voor een aantal sleutelposities in de organisatie. “Het werkt fantastisch! Als je belt, wordt gelijk de camera geactiveerd”, vertelt Wim Geul.

  Spraak en beeld is door de nieuwe apparatuur altijd synchroon. “Het klinkt alleen wel simpeler dan het is. Want voordat je de goede spullen hebt voor jouw bedrijfsvoering en voordat alles geïnstalleerd is…”

  Meer telewerken, minder reizen
  Om teleconferencing succesvol in de bedrijfsvoering toe te passen, is het belangrijk dat het ook wel past binnen de bedrijfscultuur. Daarnaast moeten de gebruikers enigszins van techniek houden en hier makkelijk mee kunnen werken.

  De ambitie van Gullimex is om teleconferencing en telewerken verder uit te bouwen binnen de organisatie. Het moet op zoveel mogelijk plaatsen beschikbaar komen. “Maar”, legt Geul uit, “we komen heus nog wel bij elkaar. Dat is onvermijdelijk. Teleconferencing beperkt gewoon het gereis.”

  Gerelateerde cases

  Menu