Probeerweek Vervoer

Waterschap Regge en Dinkel, Almelo

Bij het Waterschap Regge en Dinkel organiseerde Twente Mobiel een probeerweek Vervoer. Deze bestond uit het gratis uitproberen van andere vervoermiddelen dan de auto voor het woon-werkverkeer. In totaal hebben 20 medewerkers hun auto laten staan. Ook was er de mogelijkheid om een persoonlijk reisadvies te ontvangen en werden VIP-plekken voor carpoolers onthuld.

Voor Twente Mobiel was dit een proef om te kijken hoe een probeerweek het beste georganiseerd kan worden. Samen met Judith Westendorp van het Waterschap Regge en Dinkel is de week dan ook zorgvuldig georganiseerd en geëvalueerd.

Twente Mobiel heeft samen met Waterschap Regge en Dinkel een zorgvuldige afweging gemaakt welke manieren van reizen beschikbaar zouden zijn. De medewerkers konden een week lang stimulerende maatregelen op het gebied van carpoolen, elektrische fietsen, elektrische scooters en het Openbaar Vervoer uitproberen.

Ook iets voor u?

  Persoongegevens  Over de organisatie  VIP-plek voor carpoolers
  De aftrap van de campagneweek werd verzorgd door Willem Joosten (secretaris-directeur van het waterschap) en Rob Gremmen (ANWB). Na de korte toespraken werd de VIP-plek voor carpoolers onthuld. Deze vier plekken, pal naast de ingang, zijn iedere dag tot 9:30 uur gereserveerd voor medewerkers die samen naar het werk rijden.

  Uitproberen elektrische fiets
  Ook voor het uitproberen van de elektrische fiets bleek veel interesse te zijn. Uiteindelijk mochten vijftien medewerkers het gemak en de snelheid ervaren van een e-fiets. Allen waren erg enthousiast.

  Uitproberen elektrische scooter
  Vier medewerkers konden een elektrische scooter uitproberen. Met een snelheid van 25 kilometer per uur was een helm niet nodig. De deelnemers prefereerden echter een snellere scooter, omdat de afstand tussen woon- en werkplek in hun geval wel erg lang was (meer dan 20 kilometer).

  Uitproberen openbaar vervoer
  Voor het uitproberen van het openbaar vervoer was weinig animo. Oorzaak: de ligging van het waterschap ten opzichte van bushalte en NS-station en de woonplaatsen van de medewerkers. De medewerkers, die dit hebben uitgeprobeerd, zijn tot de conclusie gekomen dat ze voorlopig niet zullen overstappen op deze vorm van vervoer.

  Wanneer u uw medewerkers kennis wilt laten maken met verschillende vervoersmiddelen, onderzoek dan goed wat bij uw organisatie past. Ook uw medewerkers bewust maken van hun vervoerskeuze? Organiseer dan samen met Twente Mobiel ook een probeerweek.

  Gerelateerde cases

  Menu